måndag 16 februari 2015

Hjärtformade tekakor


Hjärtformade tekakor


Ingredienser
50 g jäst
6 dl fingervarmt mjölk
2 dl havregryn
75 g smält smör
2 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
12-14 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt havregrynen, rör om och låt ligga i 5 min och lösa upp sig.
4. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl och knåda ordentligt. Kör gärna i matberedare ett par minuter.
5. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
6. Kavla ut degen till 1-2 cm tjocklek.
7. Använd pepparkaksform ca 10 cm diameter och stansa ut.
8. Låt jäsa på plåt i ca 30 min under bakduk.
9. Sätt igen på 250 grader (varmluft 225 grader).
10. Grädda bröden i 8-10 min.
11. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer: