lördag 21 februari 2015

Fantastiskt Falsk äppelkaka både mjölkfritt och vanlig variant

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept. Den är så saftig och god och många har blivit lurade att tro att det är äpplen i.

Jag hade min gamla klasskompis Daniel över i veckan. Han är mjölkallergiker. Så då gjorde jag om receptet till mjölkfritt variant. Den var minst lika god så. Om du vill göra den som vanlig variant så byter du ut iMat mot 3 dl gräddfil+0,5 dl vatten. Dessutom använder du vanligt smör/margarin.



Evas Falska Äppelkaka

Ingredienser:
175 g mjölkfritt smör (smör/margarin)
2 1/2 dl socker
2 ägg
2,5 dl Oatley iMat (vanligt recept: 3 dl gräddfil + 0,5 dl vatten)
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Kanel
Socker
Mjölkfritt smör (smör/margarin)

Gör så här:
1. Smörj och bröa en springform.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa smör och socker vitt.
4. Blanda i äggen.
5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver.
6. Blanda i mjölblandningen och iMat i smeten.
7. Häll hälften av smeten i formen.
8. Strö kanel och sover över smeten.
9. Häll på resten av smeten.
10. Strö över socker ock kanel.
11. Hyvla över lite snmör.
12. Grädda i ugnen i ca 40 min.


1 kommentar:

Lena sa...

Om man även undviker vetemjöl, vet du vad man kan använda att ersätta det med? Har nyss börjat avstå både mjölk och vetemjöl och har ingen riktig koll ännu.