torsdag 22 maj 2014

Havsvatten av Ann Rosman

Jag ville verkligen inte att den här boken skulle ta slut. Jag fullkomligt älskade den och blev ännu mer intresserad av den här tidsperioden. Det är en fängslande tid. Fylld med hopp och framåtanda. Dessutom så nära vår, men ändå så annorlunda.

Ann Rosman gör som vanligt ett bra jobb med att suga in mig i den tiden! Hon gör det så lätt för mig som läsare att bara befinna mig där, mitt uppe i allt. Vad jag avundas er alla som inte läst Havskatten. Har ni inte läst den så gör det! Det är en utmärkt sommarbok.


Havskatten handlar om dels om att när Marstrands deltidsbrandkår tränar rökdykning så hittas en död man bland de kroppar som lagts ut för övningen på Marstrands Turisthotell. Karin Adler kallas in tillsammans med sina kollegor Folke och Robert. Varför har mannen dött?

Dels utspelar sig boken 1906 i Marstrand på turisthotellet, där direktör Lundberg tagit in för att bota dotterns sjukdom på kallbadhuset och för att hitta en make till henne. Kung Oscar II kommer också till kurorten och alla vill vara dör han är.

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Havskatten
Författare: Ann Rosman
Del av serie: Karin Adler del 5
Sidor: 495
Förlag: Damm förlag
ISBN: 9789173519441
Utgiven: 2014
Finns t ex hos: Adlibris, Bokus, Cdon

4 kommentarer:

Lena sa...

har bara läst Rosmans första bok, vilken jag gillade. Måste verkligen läsa resterande!!

Anonym sa...

Har den liggande som e-bok. Längtar till jag ska läsa den!

Sarasbokblogg sa...

Håller själv på med denna bok nu, gillar verkligen den historiska berättelsen

Bokskorpionen sa...

Jag ser verkligen fram emot att läsa denna - Ann Rosman är en favoritförfattare! Tänker satsa på ljudboksversionen i sommar. Har lyssnat även på de övriga och det är så intressant att höra Ann själv berätta på slutet.

Jag är förresten ledig den 9/6, så jag kan vara med på bokcirkelchatten om Jag heter inte Miriam. För det var väl den 9:e vi sa?