onsdag 16 oktober 2013

Rörgast av Johan Theorin

Oj, vad jag har längtat efter den fjärde boken i Ölandssviten och nu är den här. Det är med saknad som jag lägger ifrån mig Rörgast, när jag läst klart den. Jag kommer verkligen, verkligen att sakna miljön och Gerlof Davidsson. Johan Theorin beskriver miljön så bra att man förälskar sig i hans Öland. Jag har även blivit så förtjust i Gerlof Davidsson. Det känns jobbigt att inte få träffa honom mer i nya böcker. Har du inte läst Johan Theorins Ölandssvit, så ska du ABSOLUT göra det! Första boken heter Skumtimmen.

Rörgast visar hur skicklig Johan Theorin är som historieberättare. Han växlar mellan dåtid och nutid och olika personer utan att det blir förvirrande utan bara känns naturligt. Han suger in en i berättelsen, så man bara vill fortsätta läsa. Och så har vi det där med miljöskildringarna. Jag kan riktigt känna temperaturväxlingarna, känna lukterna och jag ser allt framför mig lika tydligt som om jag verkligen är där. För att du ytterligare ska förstå hur bra jag tycker denna bok är och de övriga tre, så skulle jag kunna läsa om den. Det är bara böcker som jag tycker riktigt bra om som jag ens överväger det med.

Rörgast utspelar sig på sommaren. Det är varmt och mycket folk på Öland. En av alla dessa människor som kommit dit är Hemvändaren. Han är där för att hämnas. Gerlof rotar i det hela och kommer allt närmare hemvändaren.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Rörgast 
Författare: Johan Theorin
Serie: Ölandsserien del 4
Antal sidor: 464
Förlag: W&W
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789146221562
Finns t ex hos: AdlibrisBokiaBokusCDON

4 kommentarer:

Lena sa...

Har Rörgast liggande och nu blev jag så sugen att läsa den genast!!

Boklusen sa...

Jag har reserverat denna på biblan och nu ser jag fram emot att läsa den när jag ser att du gillar den!

Boktokig Eva Boström sa...

Hoppas du får den snart!

Boktokig Eva Boström sa...

Lena:Gör det! :)