tisdag 24 september 2013

Lex bok av Sara Kadefors

Jisses vad Sara Kadefors kan skriva. Om du undrar varför du ska läsa denna så är det för hennes förmåga att skapa trovärdiga personer. Det är för hennes förmåga att skildra ungdomsvärlden så bra och ur ett annat perspektiv. För att hitta det där unika och skruva till det. Så, ja...läs!!!

Lex bok handlar om Lex som går sista året på gymnasiet. Hon ställer sig utanför betygshetsen. Mamman har en ny kille, som är författare. Lex gillar honom inte alls. Hon tycker att han är krävande och utnyttjar mamman. Detta leder till att hon skapar hon en blogg. En blogg som en ihopfantiserad Maya skriver och berättar om sin tragiska barndom. En världsvan och ifrågasättande Maya. Till sin förvåning märker Lex att allt fler läser och att hon blir betydande i bloggvärlden. Plötsligt är hon den som har framgång fast hon skriver och är emot framgång.

.Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Lex bok
Författare: Sara Kadefors
Antal sidor: 323
Förlag: Lilla Piratförlaget
ISBN: 9789187027512
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, Cdon

4 kommentarer:

Carro sa...

Jag har läst en del recensioner kring denna och de allra flesta verkar positiva, borde kanske reservera den på biblioteket :P

Ylva sa...

Visst är den bra! Fast jag tycker inte att Lex är helt igenom trovärdig som Maya. Men det kanske hon inte ska vara heller; Maya är ju påhittad.

Julia sa...

Intressant! den här får jag nog läsa.

Boktokig Eva Boström sa...

Carro: Gör det!
Ylva: Ja verkligen! Jag tror faktiskt det är så :)
Julia: Gör det!!!