tisdag 12 mars 2013

Books & Dreams event

Jag var på ett event med Books & Dreams igår.



Kön ringlade lång!



Först ut var Jonas Hassen Khemeri. Carina Nunstedt hade ett intressant samtal med honom. De pratade om hur han inte vågat säga att han skrev förrän hans första bok. De pratade en del om hans nya bok Jag ringer mina bröder. Hur en text kom till när han var på besök igen i Stockholm samtidigt som bombdådet och hur han då kände hur han ville ringa sina bröder. Sedan blev denna text en bok. Jag blev riktigt sugen på att läsa om Jag ringer mina bröder. Jag tyckte mycket om boken när jag läste den!



Jenny Åkervall var också där. De pratade om hennes nya bok, men även hur det kom sig att hon blev talskrivare till Göran Persson.



Så nu är jag så peppad att läsa hennes debut Jag tjänar inte.

Elsa Billgren hade också ett Samtal med Carina. Det är inspirerande hur hon hittar fina gamla klänningar på diverse second hand-butiker.


Och visst är hon fin i denna amerikanska Squaredansklänning!




Catharina Ingelman-Sundberg är en riktigt härlig dam med kvickhet och humor. Jag skrattade gott. Jag gillade hur hon, när hon skriver, går och lägger sig på kvällen men hela tiden kommer på nya idéer som hon skriver ner på en post- it lapp. Denna sätter hon ovanför sängen och på morgonen har hon en hel rad som hon plockar ner och använder under dagens skrivjobb.


Givetvis måste jag läsa Kaffe med rån. Det låter som en bok min mamma skulle gilla också!

Gunilla Bergensten var där och pratade om sin nya bok, men även om sin bok Familjens projektledare säger upp dig.


Det är nog många som känner igen sig i det hon berättade.

Vi fick även lyssna på högläsning av Hungerspelen. Konstaterade att nu måste jag läsa om den också!



Så var Michael Nykvist där. Det var verkligen en fullmatad och härlig kväll! Jag kan säga att nu har jag många fler böcker, som jag vill läsa! Det här påminner mig om hur viktigt det är med boksamtal i skolan. För man får verkligen ett sug efter att läsa böckerna som det pratas om!!!

Med fick vi också en härlig Goodiebag.




Inga kommentarer: