torsdag 17 januari 2013

Femtio nyanser av honom av E L James

Det gäller att inte vara pryd om du tänker läsa Femtio nyanser av honom. I alla fall inte om du sitter och läser denna på offentlig plats. Men om du gillar att läsa om sex (och kärlek) tycker jag att du ska pröva läsa denna! Den har det där som gör att man vill läsa lite till och lite till. Man vill ju veta hur det går mellan Anastasia och Grey. Man vill också veta varför Grey är som han är. Den påminner mig om de Harlequin-böcker som jag läste i tidiga tonåren och jag fastnar nu för denna precis som jag fastnade då för dom. Det är inte de fina formuleringarna som gör att jag läser sida upp och sida ner. Det kan jag direkt säga! Men det är för det boken handlar om. För handlingen. Söker man en bok som tillhör nobelpriskategorin ska man inte välja denna. För då sitter man nog och irriterar sig på språket och så. Men vill man ha underhållning och roas av den här typen av litteratur så säger jag: Go for it!

Anastasia ska intervjua den framgångsrike vd:n James Grey. Hon upptäcker att hon dras till honom och han till henne. Men hon är oskuld och kan inte så mycket om sex och han är erfaren med mörka hemligheter. Han varnar henne för att ge sig i lag med honom. Han berättar att det han vill kanske inte är det som hon vill. Men hon är nyfiken och kan inte låta bli. Det visar sig att Grey gillar lite hårdare typ av sex, men vad vill Anastasia? Och hur påverkar det Grey?

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Femtio nyanser av honom
Orginaltitel: Fifty Shades of Grey
Författare: E L James
Del av serie: Del 1 av 3
Antal sidor: 556
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789113047287
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON

6 kommentarer:

klok som en bok sa...

Jag väntar på att få låna denna av en kompis. Har hört mycket om den, både bra och dåligt, så det ska bli spännande att se vad jag tycker:-)

Tigerliljan sa...

Jag har läst böckerna på originalspråket och har väl lite blandade känslor. Inte så bra språk och stundtals irriterade jag mig över klyschor och stereotypa personbeskrivningar men visst läste jag första delen på kort tid, ville också veta hur det skulle gå! :-) Men andra och tredje delen blev segare.. och förvisso mindre sex också. :-)

Boktokig Eva Boström sa...

klok som en bok: Ja, det är verkligen en bok man hört mycket om!

Tigerliljan: Får se vad jag tycker om andra delen då. DEn ligger här hemma och väntar!

Millas Hälsoblogg sa...

Har den boken i bokhyllan ska bara läsa en annan bok först:)
Har hört blandat om boken så det ska bli spännande och se vad jag kommer tycka.

Smsdemon sa...

En helt super bra bok som e svår att lägga ifrån sig när man börjat läsa.


Boktokig Eva Boström sa...

Vad kul att du tycker det!