måndag 10 december 2012

Boken om Joe av Jonathan Tropper

Det går inte att inte tycka om Boken om Joe. Jonathan Tropper gör det så bra. Den där nattsvarta humorn blandat med relationer och allvarliga ämnen. Jonathan Tropper har förmågan att skriva mörkt utan att man blir deprimerad. Det är en sådan där bok som kopplar greppet om en och som inte släpper taget om en ens efter att man läst klart den. Den är kvick, välskriven och underbar! Kan bara säga: I just love it!!!

Boken om Joe handlar om en man som har skrivit en bästsäljande filmatiserad bok om sin hemstad. En bok där han skrivit saker som svartmålar flera personer och han är inte direkt populär där hemma. Han har inte varit hemma på väldigt länge, men när hans pappa drabbas av en stoke reser han hem. Det är många som fortfarande är arga på honom på grund av hans bok. Han har ingen bra relation till varken sin pappa eller sin bror. Hans träffar både sin bästa vän, som han förlorat kontakten med och tjejen som var hans livs kärlek.

Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Boken om Joe
Orginaltitel: The book about Joe
Författare: Jonathan Tropper
Antal sidor: 365
Förlag: gilla böcker
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789186634308
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON

2 kommentarer:

Ylva sa...

Jag tycker också mycket om den och allt annat av Tropper. Älskar hur han kan skriva så roligt om egentligen tragiska saker.

Boktokig Eva Boström sa...

Ja, det är helt otroligt hur han får till det!