torsdag 8 november 2012

Världens viktigaste bok av Nathalie Simonsson

Världens viktigaste bok är också världens viktigaste bok. Man kan ju tro att man inte behöver prata med barn om sex, men där skulle jag säga att det är viktigare än någonsn. De möter så många motstridiga bilder och det är så svårt för dem att veta hur de ska tycka, göra, känna och bete sig.
 
Världens viktigaste bok handlar ju inte bara om sex och vad som händer i kroppen under puberteten utan även kärlek, familjen, vänskap, jämställdhet, pinsamheter, hur man vet vad någon annan känner, när livet känns svårt, budskap i samhället och mycket mer. Det är en bok som öppnar upp för diskussioner och mitt arbetslag har pratat om att köpa in den. Vi arbetar med barn i skolår 4-6 och jag tänker att det är där boken passar bäst. Jag älskar bilderna i boken. De är tilltalande för eleverna i den här åldern och de är så uttrycksfulla. Så gillar jag hur de olika sakerna tas upp i boken, dvs på ett enkelt och rättframt sätt. Ett sätt som gör att eleverna kan känna att inga frågor är dumma. Så tycker jag att det är bra att det är mycket fokus på känslor och att må bra. Det jag också gillar med boken är att den konsekvent utmanar normer som t ex hur en familj kan se ut.
 
Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Världens viktigaste bok: om kroppen, känslor och sex
Författare: Nathalie Simonsson
Antal sidor: 198
Förlag: Ordfront i samarbete med RFSU
ISBN: 9789170376313
Finns t ex hos: Adlibris, Bokia, Bokus, CDON, FritzStåhl

2 kommentarer:

BokMamma sa...

Jag brukar ställa fram den i biblioteket runt en hörna så jag inte ser vem som tittar i den. Dock brukar man höra fnitter från den hörnan så man förstår ju var som pågår :)

Boktokig Eva Boström sa...

Jag älskar att du ställer den runt en hörna! Det är så omtänksamt! Då vågar de ju läsa den.