onsdag 3 oktober 2012

Dagens fundering: böcker av papper

Jag sitter på pendeltåget och funderar. Runt omkring mig ser jag människor som sitter och läser böcker. Jag försöker se vad de läser (eftersom jag är så nyfiken) och det går rätt bra. Bland annat så sitter en tjej bredvid mig och läser Lärarinnan i Vilette.

Att sitta på pendeltåget och se vad människor läser är som ett boktips. I och för sig kan den bok de läser vara någon som man inte gillar, men man får i alla fall upp ögonen för vad det finns för böcker. Även om jag numera har rätt så stor koll, så erkänner jag att jag inte har koll på allt som kommer ut. Det är ju så många böcker per år!!!

Det som slog mig när jag tittade mig runt är att det här kan man ju inte göra om alla sitter och läser böcker på sina läsplattor. Vad trist! Det går inte heller att spontant hamna i samtal om en bok med någon man inte känner bara för att man råkar se vad den läser. Det är ju också jättetrist!

3 kommentarer:

Bokslott sa...

Precis vad jag också tycker! Läsplattor är så mycket tristare än vanliga böcker på många sätt!
Dessutom luktar de inte lika gott ;)

Ylva sa...

Jag tänkte på det när jag var i Stockholm och åkte T-bana; vad kul det är att se vad folk läser! Satt mittemot en tjej som läste på kinesiska.

Boktokig Eva Boström sa...

Bokslott: Nej, gott luktar de verkligen inte!

Ylva: Det är verkligen intressant! Kul när man ser någon läsa på något annat språk! Kinesiska är ju inte vad man väntar sig!!!