måndag 23 april 2012

Dagens fundering: Skapar det några nya läsare?

Idag är det ju världsbokdagen. På många platser runt om i Sverige och runt om i världen uppmärksammas läsande, böcker och författare idag. Jag undrar om det skapar några nya läsare. Om det kan få någon som inte varit intresserad av att läsa, att börja läsa? Når ett sådant jippo de som man verkligen skulle vilja nå? Jag hoppas det. Vilken vinst det vore!!!

Vad tror du? Kan en sådan här dag locka nya läsare?

4 kommentarer:

blogg_bohemen sa...

Jag vill ju gärna tro att det kan locka nya läsare, men ställer mig tveksam till om det gör det. Tror att det måste till något annat. Att hitta till böckernas värld tycks var något av ett mysterium för många. Tyvärr.

franziengland sa...

Jo, jag tror det ger en puff för läsandet. Målgruppen kan ju inte bara vara ickeläsare. Många som inte hinner läsa så mycket men vill, får kanske en push att försöka få till det. Alla som alltid läser känner sitt intresse uppmärksammat och hedrat. Det finns säkert många positiva effekter.

Lena sa...

Man får ju verkligen hoppas att det lockar nya läsare, för läsningen ger ju så mycket!

MalinC sa...

Intressant fråga! Jag antar att de som uppmärksammar dagen redan är de som är intresserade av böcker. Lärare, bibliotikarier, bokbloggare och annat löst folk! : ) Men förhoppningsvis lyckas man väl inspirera någon annan också. Du verkar ju ha gjort massor av roliga saker med förskolegruppen!