torsdag 12 april 2012

Dagens fundering: Läsro?

Läsro är inget jag kan tvinga fram. Antingen finns det där, eller så finns det inte. Visst kan man underlätta (t ex skön läsplats, lugn&ro) men ibland spelar det ingen roll hur bra förutsättningarna är för läsro! Det bara vill sig inte!

Sedan jag fick min huvudvärk så har jag brottats med min läsro! Men ikväll så infann den sig! Vilken härlig känsla! Det fanns ett helt annat lugn i mig än det funnits på länge! Att bara min bok och jag finns! Lugnet inombords! Jag uppslukas helt och totalt av boken!

Hur är det med din läsro just nu? Finns det något du brukar göra för att underlätta läsron?

6 kommentarer:

...med näsan i en bok... sa...

Bäst går det ju om jag är ensam hemma...då infinner den sig i stort sett alltid om jag inte har för stökigt runt om mig förstås. För då måste jag städa först...

Vargnatts bokhylla sa...

Min läsro just nu är väldigt närvarande, jag läser mycket. Men bäst är det om jag är ensam hemma, eller om jag går och sätter mig i ett ensamt rum så jag får sjunka ner i bokens värld utan att någon kommer och stör mig med prat.

Städat vill jag nog också ha det, annars är det svårt att slappna av.

Boktokig Eva Boström sa...

Ja, ensam hemma ger definitivt ett bättre läge än när alla är hemma och ska fråpga om än det ena och än det andra. Då blir det splittrad läsning!

Boklusen sa...

Ibland kan jag ha svårt att få till läsro även om jag är ensam hemma. Det är annat i mitt huvud som pockar. Ska bara göra det, ska bara kolla det, ska bara spela lite wf först osv. Jag tycker att jag blivit mer splittrad på de senaste månaderna än vad jag varit tidigare.

Gittan sa...

Kan bli lite frustrerad över att som Boklusen skriver det är så mycket jag bara ska göra innan jag ska läsa, alfonssyndromet finns även hos mej;-)

Boktokig Eva Boström sa...

Boklusen: Det är så jag har upplevt att jag blivit också!

Gittan: Ja, det där Alfonssyndromet är farligt för läsron!