onsdag 7 mars 2012

Dagens fundering: Hur långt uppehåll kan man göra?

Ibland kan jag lägga undan en bok som jag håller på att läsa och så blir det inte att jag fortsätter i den förrän det gått lång tid. Det är sådana där böcker som är bra, men som inte är sugande bra. Det har också hänt att böcker gömt sig för mig och jag inte kunnat fortsätta förrän långt senare. För mig fungerar det oftast rätt bra att ta upp en bok efter ett par veckor och fortsätta läsa den. Oftast kommer jag ihåg historien och vad dom hänt. Namn kommer jag ändå oftast inte ihåg utan jag kommer ihåg hur personerna är. Den bild jag har av dem i mitt huvud. Dock undrar jag om det skulle finnas någon gräns för hur långt efteråt man kan plocka upp en bok och fortsätta på den, utan att behöva läsa om utan läsa den med samma goda behållning som tidigare? Ett par veckor är inga problem för mig. Någon månad kan nog också fungera men då beror det på vilken sorts bok det är, men sen blir det nog svårt. Då ska det vara en väldigt speciell bok. Tror jag. Hur är det för dig? Är du tidskänslig? Måste du fortsätta rätt snart efter du påbörjat boken? Eller kan du ta längre uppehåll? Vad är ett långt uppehåll för dig?

3 kommentarer:

Ylva sa...

Jag vill helst inte läsa mer än en bok i taget, men ibland blir det så ändå. En bok i sängen, en i soffan, en i stugan... Böcker ska ha max 400 sidor och ska inte ta mer än en vecka att läsa. Sedan tappar jag koncentrationen och kommer inte ihåg vad som hänt. Att lägga ifrån mig en bok och ta upp den igen efter mer än en vecka händer sällan.

Boktokig Eva Boström sa...

Ylva: Tack för svaret! Det är intressant hur det är för andra!

franziengland sa...

Jag kan ha en bok liggande länge innan jag fortsätter. Det kan vara av olika anledningar, ibland är det bibbaböcker som måste läsas före, ibland kommer jobb emellan och facklitteratur ska klämmas in. Det gör inget om det går månader, jag kan ändå ta vid där.