torsdag 24 november 2011

Pojkarna av Jessica Schiefauer: vinnare av 2011 års Augustpris för Årets svenska barn- och ungdomsbok:

Nu när Augustpriset utsågs insåg jag att jag inte hade skrivit vad jag tyckte om boken pojkarna som jag läste förra månaden. Pojkarna vann nämligen 2011 års Augustpris för Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Pojkarna är en annorlunda bok, men ger intressanta tankar. Jag är fortfarande inte på det klara med vad jag egentligen tyckte om boken, men den gjorde ett intryck på mig. Jag var fast i den när jag läste den och Jessica Schiefauer målade upp en speciell stämning. Den var lite smått olustig ibland tyckte jag. Men som sagt intressanta tankar blev det!

Pojkarna handlar om 14-åriga Kim, Bella och Momo. I Bellas växthus finns en ovanlig blomma, som innehåller en nektar som tjejerna smakar av. Nektaren förvandlar dem till killar. De får plötsligt umgås med killarna på lika villkor. När de vaknar igen är de tjejer, tills de tar av nektaren igen. Bella och Momo tröttnar till slut, men Bella fortsätter. Hon håller på att ta död på blomman som ger nektaren. Fast hon lovar att sluta fortsätter hon. Dessutom så umgås hon med en  värsting.

Betyg: -4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Pojkarna
Författare: Jessica Schiefauer
Antal sidor: 300
ISBN: 9789163868665

3 kommentarer:

Vicky sa...

Jag är väldigt nyfiken på denna boken och hoppas hitta lite tid till att läsa den snart!

Boktokig Eva Boström sa...

Vicky: håller tummarna att du hittar tiden!

Västmanländskan sa...

Årets vackraste omslag är det nog i alla fall.