måndag 14 november 2011

Dagens fundering: Funderar ni vidare på böcker ni läst?

Det här citatet fick mig att fundera:

A good book has no ending. ~R.D. Cumming

En del böcker fantiserar jag vidare om efter att man läst dem. Jag funderar över vad som händer sedan. Boken stannar kvar hos mig. En del böcker lägger jag ifrån mig när jag är klar och så ägnar jag den inte mer tanke (utom när jag skriver om den här på bloggen förstås). Det är härligt med böcker som man inte riktigt kan släppa. Böcker som får en att fundera.

Brukar ni fundera vidare på böcker som ni läst? Fundera över vad som skulle hända senare i boken? Undra över vad som händer huvudpersonen? Eller på något annat sätt fundera mer på boken?

6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Många av böckerna finns kvar ett tag, ibland kan jag drömma om dem :) En trevlig bok kan jag lägga ifrån mej att par dagar innan jag läser slutet..

klok som en bok sa...

Ja det gör jag nästan alltid. Jag tycker ofta jag hänger upp mig lite väl mycket på slutet, har kanske svårt att släppa saker:-)

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Som du skriver, vissa böcker stannar kvar och fortsätter leva runt i huvudet, medan vissa försvinner lika snabbt som de kom in.

Syster Värst sa...

Det händer med en del böcker, men inte alla. Det kan nog bero på hurdant slutet är och hur pass mycket jag gillar huvudpersonerna.

Louise sa...

Om det är riktigt bra böcker så brukar jag fundera vidare på dem, ibland väldigt länge. Vissa böcker kan ju stanna kvar på andra sätt och finnas i mina tankar men kanske inte på ett begrundande vis.

Boktokig Eva Boström sa...

Hannele: Vad trevligt att drömma om böckerna!

klok som en bok: Ibland är det väldigt tufft att släppa taget!

Mrs E: En del blir man förvånad över att de försvinner så snabbt!

Syster Värst: Ja, huvudpersonerna är viktiga!!!

Louise: Absolut! Så kan det vara!