torsdag 29 september 2011

Dagens fundering: Hur gör ni som läser tjocka böcker?

Jag läser inte så ofta längre tjocka böcker. När jag läste tjocka böcker förut så valde jag ofta en stund då jag kunde läsa en lång stund. Det var betydligt lättare att hitta en sådan tid innan jag fick barnen. Då läste jag så långt jag bara hann innan jag avbröt. Så fortsatte jag att läsa nästa dag. Jag läste varje dag till boken var slut. Men oftast påbörjade jag tjocka böcker en lördagsmorgon, för då fanns det chans att läsa i längre sjok och kanske till och med läsa klart boken. Då kunde jag ju också läsa länge på natten. Numera läser tar jag helst med en tjock bok om jag ska resa länge i t ex bil. Då vet jag att det finns störst chans att få läsa den, kanske inte ostört men jag sitter ju där jag sitter.

Läser du tjocka böcker? Vad räknar du som tjocka böcker? Hur gör du som läser tjocka böcker? Har du någon speciell strategi?

11 kommentarer:

Boklusen sa...

Jag läser de böcker jag är sugen att läsa och tänker inte så mycket på tjockleken. Men visst är det så att man önskar regelbunden lästid för att komma in i boken ordentligt och för att den inte ska bli så långdragen.
Ibland kan jag parallellläsa två böcker om jag läser en tjockare också, just för att få en bok med ordentligt flyt i.

Cissi sa...

Jag läser färre tjocka böcker än förr av precis samma skäl som du nämner. De jag verkligen vill läsa sparar jag till lite mer sammanhängande ledigheter då sambon och jag turas om att få sovmorgon (eller läsmorgon i mitt fall).

Nattens bibliotek sa...

Jag väljer oftast inte böcker efter tjocklek utan de böcker jag har lust att läsa. Men just nu i höst är det bara tjocka böcker på min lista, men jag ser alltid till att ha en lite tunnare med mig i väskan att läsa på väg till jobbet.

Monika sa...

Jag läser egentligen inte tjocka böcker på något annorlunda sätt än tunna. Jag börjar på första sidan och läser så mycket jag hinner. Varje gång. :-)

Hanneles bokparadis sa...

tjocka böcker hör till den långsamma läsningen, som jag tycker är så mysigt.

Syster Värst sa...

Jag gör inte heller skillnad på om det är en tjock eller tunn bok - det blir den jag vill läsa för stunden. Däremot om jag är ute och reser tar jag hellre med pocketböcker eftersom de tar mindre plats och är lättare.

Johan sa...

Jag läser nästan alltid flera böcker parallellt, och gör som bokstödet - låter bli att försöka bära med mig alltför tjocka böcker.

Sen verkar det - i min värld - vara väldigt olika hur många sidor som gör en bok tjock. Vissa böcker kommer man liksom aldrig framåt i, de måste ju vara tjocka även om de har normala antal sidor? :)

Vargnatt sa...

Jag brukar oftast inte fundera över hur tjocka böckerna är när jag ska välja vilken jag ska läsa, det blir den jag känner för :).

Det händer också för mig att jag läser en annan bok samtidigt som jag kan hoppa till om den tjocka boken känns för tung vid något tillfälle :)

Boktokig Eva Boström sa...

Boklusen: Skönt att inte fundera över tjockleken. Så vill jag också vara just nu!

Cissi: Låter härligt med en tjock bok och läsmorgon!

bokstödet: Det lät spännande! Vilka böcker är det?

Monika: Ja, det är ju en bra strategi! :)

Hannele: Vad härligt att du tycker det!

Syster Värst: Vet jag med mig att jag ska bära en väska länge så tar jag också lätta böcker.

Johan: Intressant! Ja, det skulle man kunna säga. Och visst är det olika hur många sidor som man tycker är en tjock bok.

Vargnatt: Bra strategi att ha en lättare bok att ta till! :)

franziengland sa...

Jag är som de flesta andra, jag läser de böcker jag vill läsa oavsett tjocklek. Däremot kan jag bli stressad ibland när jag håller på länge med en tjock bok och vet att det är så mycket annat jag skulle vilja läsa också, men den tjocka boken är inte slut än på länge.

Boktokig Eva Boström sa...

franziengland: Den där stressen kan jag också känna och det är ju fånigt för mig eftersom jag läser så snabbt! Men tydligen är det inte snabbt nog!