söndag 7 augusti 2011

Julia av Anne Fortier

Jag hade inte läst vad boken handlade om, så jag hade ingen aning om vad jag hade att vänta. Men jag hade inte väntat att jag skulle bli så uppslukad av boken. Att man hade fått bända boken ur mina händer när jag läste (för att få mig att sluta läsa) är ingen underdrift! Den här boken kommer att bli populär! Jag avundas er som har den kvar att läsa!

Boken handlar om Julia. Hennes moster dör och lämnar allt till Julias tvilling, fast mostern lovat att de skulle ärva lika. Själv får Julia i hemlighet bara ett nyckel och ett brev om att hon har ärvt något värdefullt. Nyckeln går till ett bankfack i Sienna, där tvillingarna kommer från, men dit de aldrig återvänt eftersom mostern varnat att det skulle vara alltför farligt. Julia får även veta att hon egentligen inte heter Julia Jacobs utan Giulietta Tolomei. Samma namn som en kvinna från 1300-talet, som kanske var förebild för Shakespears Julia. Julia åker till Sienna för att ta reda på vad som finns i bankfacket. I bankfacket finns bland annat en dagbok med en spännande historia om 1300-talets Giulietta. Julia är en spännande och romantisk äventyrsberättelse med referenser till Romeo och Julia genom hela boken. Det är ytterligare en sak att gilla med boken!!!

Är du inte övertygad så kan du ju i alla fall titta på bokvideon:Betyg: +4 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Julia
Författare: Anne Fortier
Orginaltitel: Juliet
Översättare: Ylva Mörk
Antal sidor: 489
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 9789100125790

6 kommentarer:

Evalinn sa...

Vad härligt det är när man blir sådär uppslukad av en bok att man egentligen inte vill att den ska ta slut och så tar den slut alldeles för fort och så bara saknar man den för man kan ju läsa igen men det blir inte samma sak...

Boktagen sa...

Den har jag velat läsa ett tag nu. Kul att den var så bra. Får nog klicka hem den snart =)

Vargnatt sa...

Den lät verkligen som en bok jag skulle tycka om!

Hanneles bokparadis sa...

taskig moster

Boktokig Eva Boström sa...

Evalinn: Ja, det är härligt!

Boktagen: Gör det!

Vargnatt: Det tror jag att du skulle!

Hannele: Det är lite mer komplicerat, men vill inte avslöja för mycket.

franziengland sa...

Oj så bra den låter!!!