torsdag 4 augusti 2011

Högbo bruk

Vi gjorde en utflykt med goda vänner till Högbo bruk som ligger nära Sandviken utanför Gävle. Det var ett jättefint område med en rolig lekpark, där det fanns både figurer från Lilla Anna att leka med liksom ett riktigt lok!!! Vill man kan man också spela minigolf där (+ en massa andra sportaktiviteter). Men det finns mer kul i form av en smådjurspark dit man kan gå och klappa djur. De har bland annat kaniner, får och getter där. Fast vi höll oss på tittavstånd från gässen. "Better safe than sorry"

Dottern och Långa farbrorn har kul tillsammans.
Äntligen får hon leka med honom och inte bara höra berättelser om honom!

Ett fullstort lok - vilken dröm för barnen!
Det finns både Glasbruk och en smedja på området. Björk & Berries har försäljning där med Skandinaviens enda DoftDesignCenter. Det finns både en textilkonstnär på området liksom en keramiker. Men framför allt så är det ett vackert område!
Högbo Herrgård skymtar mellan träden


Det fanns mycket att se. Mycket mer än skylten visar!

Vi hade en fin dag där och det är ett ställe som man kan komma tillbaka många gånger till. Nästa gång ska vi pröva att äta en bit mat i den restaurangen som såg ut att vara riktigt trevlig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig dag! Kul när barnen får träffa på sina favoritfigurer :).

Lotta sa...

Vad mysigt, och vilket bra tips! Vi ska ner till Eskilstuna på måndag och då är det bra med några stopp efter vägen också. Helt klart ett bra alternativ!

Boktokig sa...

Evacecilia: Det var spännande!

Lotta: Det är ett riktigt bra ställe att ta en paus.

franziengland sa...

Vilken härlig sommar ni har haft med så många upplevelser!! Bra tips. Kan bara önska att vi bodde närmare...