fredag 26 augusti 2011

Erebos av Ursula Poznanski

Jag har precis fått klartecken att berätta för er om en bok som jag fått att läsa inför bokmässan och vilken bok sedan!!! Erebos är en bok som jag älskade, älskade, älskade. Min man kan intyga att jag satt som fastklistrad vid boken. Jag var knappt kontaktbar. Jag vill läsa den om igen och igen! En annan effekt som boken hade på mig var att jag blev så sugen på att spela några av mina gamla dataspel, t ex Baldur´s gate.

Men man behöver inte vara dataspelsfantast för att uppskatta denna bok, eftersom den handlar om så mycket mer. Fast har du en tonåring som inte brukar läsa böcker, men som gillar att spela dataspel så pröva att sätta denna i handen på honom eller henne. Det här kan vara boken som får dem att läsa!

Erebos handlar om ett dataspel som skrickas runt på en skola i London. De som får dataspelet får inte prata om det med någon, men ska ändå sprida det vidare till säkra personer. De som får spelet blir helt fast i det och sitter som fastklistrade vid det. Men spelet utspelar sig inte bara på dataskärmen! Hur kan spelet veta så mycket om dess spelare? Och vad är det egetligen för uppdrag ute i verkligheten som spelarna ska utföra?

Erebos kommer ut den 19 september och innan den kommer ut så kan du roa dig med detta.

Betyg: -5 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Erebos
Författare: Ursula Poznanski
Antal sidor: 420
Förlag: Opal
ISBN: 9789172994362

4 kommentarer:

Malin sa...

denna lät döspännande!!! Läggs i måste läsa listan!

Cissi sa...

Även den här hamnade i min önskelista. Det är jobbigt nu när semestern är slut och jag ofta är för trött för att läsa på vardagskvällarna. Men en riktigt bra bok kan få tröttheten att försvinna. :-)

franziengland sa...

Den lät ju väldigt spännande!! Blir man avskräckt från datorspel av den eller mer sugen...?

Boktokig Eva Boström sa...

Malin: Jag tror du kommer att tycka om den!!!

Cissi: Visst kan den det... och alldeles för bra ibland! Men nästa morgon dyker den upp igen!

franziengland: Man kan nog bli både och... beronde på vad man är för person.