måndag 18 juli 2011

Dagens fundering: Regn= Läsväder

Idag regnar det här. Jag tycker det är ett underbart läsväder. Då kan man bara mysa och läsa. Det är något visst med att höra regnet smattra antingen mot taket eller mot fönsterrutan. Ett läsminne som jag har från när jag var ca 8 år var just att det regnade. Mina föräldrar jobbade. Min pappa hade en bilverkstad 1,5 mil från där vi bodde. Jag hade nog ingen kompis att vara med den dagen så jag låg i bilen och myste under ett täcke och läste. Det spöregnade och jag hade det helt underbart där i bilen. Just där och då kunde jag inte ha tillbringat dagen på något bättre sätt.

Vad tycker du om regn och läsande?

8 kommentarer:

Gittan sa...

Regn och läsning passar så bra ihop. Bakning är inte heller så dumt när det regnar. Just nu en Västerbottenpaj i ugnen, En halv gul sol bredvid mig och bara njuta av ledigheten som varar drygt tre veckor till :-)

Unknown sa...

Åh vad jag älskar att det regnar. Jag kommer absolut till att sitta inne hela dagen och bara njuta och läsa. Ska försöka få sambon till att tända i brasan, men han tycker det är lite att överdriva :)

klok som en bok sa...

Älskar regn och läsande:-)! Speciellt på sommaren får då sliper man alla måsten om att vara ute, bli solbränd, göra "roliga" saker, grilla och allt sånt där man förväntas göra på sommaren om man är en "normal" människa:-)

BokMamma sa...

Håller med Klok som en bok...när det regnar måste man inte vara ute och jag har lättare för att koppla av och sätta mig och läsa.

Boklusen sa...

Det är alltid härligt att läsa! Inne när regnet smattrar mot rutan, ute i solen i en solstol vid vattnet, på tåget, på flygplatsen, i sängen, you name it...:)!

Emmas Bokhylla sa...

Jag alskar att ligga ihopkrupen under en filt, garna med lite choklas och en kopp te, nar det regnar ute och bara lasalasalasa!

Evalinn sa...

Jag håller helt med dig! :-)

Boktokig Eva Boström sa...

Gittan: Ja, baka passar också bra att göra när det regnar. Så kan man sedan äta gott och läsa samtidigt! ;)

Cathrine: Visst är det härligt! Jag tycker visst du kan få ha brasa!

klok som en bok: PRECIS! Annars har man sin mammas ord i huvidet. När det är fint väder ska man passa på att vara ute!

Bokmamma: me too!

Boklusen: Jo, det finns många härliga ställen att läsa. men för mig är det mest avslappnat på sommaren att läsa när det regnar.

Emmas bokhylla: Låter mysigt!

Evalinn: :)