söndag 1 maj 2011

Spegelsång av Steven Trolin

Det är en annorlunda bok som rör sig mellan fantasi och verklighet. Jag fångades av berättelsen om Mikael, som med en diktafon spelar in konstiga, obegripliga saker som han säger medan han sover. Vartannat kapitel handlar om Mikael och personer runt omkring honom och i vartannat kapitel får vi följa personer och varelser i en annan värld, bland annat Jonathan som med svärdet Törneblot letar efter en försvunnen flicka. Hur hänger allt ihop och vad är det för minne som Mikael förträngt? Jag gillar hur man får pussla ihop saker själv. Det är en klassisk bladvändare, där jag ville läsa mer och mer om Mikael. Även om det var spännande att läsa om den andra världen, var det om Mikael som jag längtade efter att läsa om. Men den andra världen har sin plats och boken hade inte varit lika bra utan den.

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Spegelsång
Författare: Steven Trolin
Antal sidor: 402
Förlag: Mörkersdottir förlag
ISBN: 978-1-4466-9194-6

2 kommentarer:

Evalinn sa...

Visst brukar det bli så, att det blir en av de parallella historierna som man fastnar mest för och resten blir transportsträckor?

Boktokig Eva Boström sa...

evalinn: Det har jag inte tänkt på ... men det har du rätt i! Fast den parallellahistorien måste finnas där även om man är mest intresserad av den ena.