onsdag 4 maj 2011

Dagens fundering: Förteckning eller inte?

Jag har inte inventerat och skrivit ner vilka böcker jag har. Jag tycker det skulle ha varit kul att göra det, men jag har aldrig tid för det så det blir inte. På något sätt har jag ändå hyfsad koll på vilka böcker jag har eller har haft, fast de är mååååånga. Där är det inget fel på minnet inte. Men däremot kan jag leta mig galen efter en bok som jag lagt ifrån mig någonstans i huset och är på så dåligt humör innan jag till sist hittar den! det är ju då jag skulle behöva ha bra minne! ;)

Men tänk om man kunde skanna in sina böcker till ett program, där man kunde sortera böckerna efter typ, författare, sidantal och annat roligt. Tänk hur roligt det skulle vara!

Har ni någon förteckning över vilka böcker som ni har?

10 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

tja, trädgårdsböcker började jag skriva i word-ark... Egentligen smart, för vid olycka värderar försäkringsbolag böcker till ca 10 kr styck, men om man har skrivit upp dem/fotat, räknas det som en SAMLING och motsvarar nyvärde.

Linnea sa...

Nej, jag har ingen förteckning.. Jag har inte så många böcker att det behövs. :)

Anna sa...

Jag skulle behöva för böckerna finns både i bokhyllor i lägenhet, bokhyllor på landet och nedpackade i förråd. Har ganska bra koll men kan precis som du irritera mig på letandet...

Cissi sa...

Jag skrev upp så många jag kunde när jag skulle vara med i En bok om dagens Pocket & Prassel för 1,5 år sen (gick runt med en anteckningsbok här hemma och granskade mina konton hos Adlibris, Bokus och CDon och skrev sen rent på bloggen). Mycket för att minska risken att få en bok jag redan har eller har läst. Sen ökar det även chansen att få böcker vid jul och födelsedagar för då kan givarna se vilka som redan finns hemma (eller har blivit lästa).

Ingrid sa...

Nej, absolut inte, men håller med om att det vore kul att ha! Intressant det Hannele skriver!

Syster Värst sa...

Jag har tänkt som du - ett register med de intressanta uppgifterna om boken och t.ex. när den är skriven, när jag läste den senast m.m. - men tiden räcker inte till...

Daniel M sa...

Alltså, det finns program som gör sådant där. Program som kan läsa in streckkoder och hämta informationen från databaser till dig. Men funkar bäst på engelsk litteratur.
http://www.collectorz.com/book/

klok som en bok sa...

Jag började skriva ner alla en gång men orkade inte slutföra, det blev för övermäktigt:-) Men nu har jag rensat mycket så det skulle nog gå. Fast eftersom jag nu inte har så många så har jag bra överblick utan förteckning.

Tessan sa...

Jag och svägerskan har ju listat våra böcker i bloggen, men om jag ska vara ärlig så är min lista inte färdig ännu, det tar ju sån tid..
Men det är roligt att ha.

Boktokig Eva Boström sa...

Hanneles bokparadis: Intressant! Bra att veta!

Linnea: Du har med andra ord lagom med böcker!

Joanna: Då är det ju lite svårt att leta också om de är på så många ställen.

Cissi: Det finns många fördelar med att ha en förteckning!

Ingrid: Visst vore det!

Syster Värst: det är synd att man inte har obegränsat med tid, när det behövs!

Daniel M: Tack för tipset!


klok som en bok: det blir lätt övermäktigt!

Tessan: Ja, mycket roligt att ha! Men du har ju börjat i alla fall!