fredag 25 februari 2011

Speltips: Sverige Frågespel

Gissa vad! Det är fredag!!! ;)

Idag ska jag tipsa om ett nyinköpt spel som vi haft kul med i veckan. Svärföräldrarna har varit på besök och vi har spelat detta spel. Det är roligt, främst för att det är så blandade frågor. Vissa är svåra, men vissa är lätta. Det går med andra ord att klara av frågorna, men det är inte för lätt så att det går för fort att spela det.

Det är ett vanligt frågespel utan krusiduller. Man ska lyckas klara 6 kategorifrågor (Historia, Kultur, Natur, Sport, Geografi och Blandat) och sedan ska man klara av frågorna in till mitten. Den första att göra det har vunnit.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sverige Frågespel
Konstruktör: Antal spelare: 2-6
Ålder: Från ca 12 år
Speltid: ca 60 min
Tillverkare: tactic
Kategori: Frågespel

2 kommentarer:

franziengland sa...

Detta har vi också. Det finns även i en barnvariant och jag har köpt båda, då kan man plocka frågor från bägge spelen och hela familjen kan vara med. Bra. Vi försöker köra det regelbundet för att barnen ska lära sig om sitt hemland, jag är väl inte lärarbarn för intet :) . Trevlig helg!

Boktokig Eva Boström sa...

Både kul och lärorikt! Det kan ju inte bli bättre! :) Jag älskar frågespel, vilket säkert så smånigom kommer att synas på mina speltips. Trevlig helg på dig med!