söndag 9 januari 2011

Sjukdomarna haglar tätt

Jag har ont i halsen... igen...jag har ju precis avslutat min pencillinkur för elak halsfluss. Så får jag ont igen. Massor med vita beläggningar bak i halsen. Det lutar mot halsfluss igen. Men det kan ju bara vara vanlig förkylning också. Så jag ska väl inte måla fan på väggen. Men tungt känns det verkligen. Jag har ingen lust att börja jobbstarten med att vara sjuk. Det blir ju så fel. För att inte tala om hur mycket som jag måste jobba i alla fall, för att förbereda för vikaire. Och jag har INGEN ork för det. Men eftersom jag inte har något förberett så är det väl bara att bita i det sura äpplet imorgon och tvinga sig själv att planera... om jag inte är frisk imorgon förstås. Det låter som en bra plan! Någon som har några dunderkurer att tipsa om?

7 kommentarer:

franziengland sa...

Usch! Tråkigt, tråkigt, tråkigt! Hoppas det inte är halsfluss och att du snart blir bättre, men yes, jag hade nog satt full fart med planering, så du har något minimum att ge vikarien ifall ifall. Kan du inte ha något på lut att ta till varje gång du blir sjuk och behöver en vikarie. Något de kan göra som en mellandag och som inte knyter an till exakt det du skulle ha gjort. Det skulle jag ha gjort om jag var lärare, haft en liten vikariebank, ha ha. Krya på dig jättemycket! Kram.

Karin sa...

Har du testat Panodil svart vinbär som man löser upp i hett vatten? Om man bara är lite sjuk fungerar det utmärkt för att ta bort det onda i halsen och lindrar lätta förkylningssymptom. Kanske kan du klistra in länken nedan i din browser: http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=109815

Annars är mitt bästa råd som du säkert hör förut: sova länge på natten...

Krya på dig!

Karin

boksnoken sa...

Krya på dej, hoppas du mår bättre imorgon!

Boklusen sa...

Stackare! Lägg dig tidigt och hoppas på underverk! Annars är det bara att acceptera läget...:(! Krya på dig!

Lisa H sa...

Uschaan, vad supertrist! Stackars dig, det är INTE roligt att masa sig upp till jobb när man inte känner sig helt okej :(
Har dock ingen dunderkur att tipsa om tyvärr..

Däremot så är mitt tips att släpa alla i familjen till vårdcentralen för att kolla upp er. Det kan ju vara så att någon bär smittan men inte blir sjuk själv utan bara smittar er andra (dig)!

Så var det nämligen för oss minns jag när jag hade haft 2-3 penicillinkurer efter varandra en höst i mellanstadiet - det var lillebrorsan som smittade oss andra men han var själv inte sjuk.

evalinn sa...

Åh vad trist, har inga bra tips tyvärr, men krya på dig, hoppas du mår bättre imorgon!

Vicky sa...

Usch, vad trist det är när sjukdomarna bara avlöser varandra. Bästa tipset? En kopp te med honung och en bra bok :)

Krya på dig!