söndag 30 januari 2011

Bra bok med lyckligt slut?

Nu BEHÖVER jag läsa en bra bok med lyckligt slut! Jag vill om möjligt slippa en bok med sorgligt slut eller hemskt!!! Jag vill läsa en bok som gör mig glad och på gott humör! Är det någon som kan tipsa mig om en sådan?

9 kommentarer:

Jonas sa...

beror på vad men menar med ett lyckligt slut? Min egna kanske?;)

https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=48819

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Vilken chic lit bok som helst skulle jag nog säga. Jag gillar Sophie Kinsellas "Karriär och köksbesvär" och de andra som inte ingår i "Shopaholic-serien".

Västmanländskan sa...

Du får läsa något av Karin Brunk Holmkvist (eller är det Holmgren?)

franziengland sa...

Jag är nog en av de sämsta av dina läsare på att ge råd i denna fråga, då jag läser så lite jämfört med de kopiösa mängder böcker du avverkar, men eftersom jag inte idkar någon självkritik, ger jag mig ändå in i debatten :) .
Om du inte har läst alla Damernas detektivbyrå, så är de ett säkert kort. De slutar alltid så där skönt. UTOM "I muntra damers sällskap" som jag inte alls tycker höll samma nivå som de fem före. Nu tror jag det finns totalt 11 i serien på svenska.

Syster Värst sa...

Jag föreslår:
* Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer
* Alexander McCall Smiths böcker om Isabel Dalhousie (börjar med Filosofiska Söndagsklubben)
* De flesta av L.M. Montgomerys böcker (Anne på Grönkulla-serien eller någon av hennes "vuxenböcker", t.ex. A Tangled Web eller The Blue Castle)

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

"Karriär & köksbesvär" är klart bättre än "Shopaholic-serien" - så är även "Flicka från tjugotalet", "Mitt nya jag" och "Mina hemligheter" (också Kinsella)

Frida sa...

Har du läst bär-serien? De är väldigt mysiga tycker jag. Marian Keyes är också en favorit! Eller varför inte något av Sheila O´Flanagan!?

Lotten sa...

Förra året ställde jag samma fråga på jobbet och då fick jag tipset om Marian Keyes. Visade sig inte riktigt vara min typ av böcker, men ändå. En annan rekommendation som jag fått var den om Guernsey (titeln ovan).

Boktokig Eva Boström sa...

Tack alla snälla för alla bra tips! Jag tar med mig dom och tar till dom efterhand! :)