lördag 2 oktober 2010

Snobben 60 år

Grattis till Snobben som idag fyller 60 år! Snobben publicerad för första gången den 2 oktober 1950 och är skapad av Charles M. Schulz. Jag kommer ihåg att jag gillade den serien som liten. Även idag läser jag serien om jag kommer över en tidning där den finns med. Tyvärr så ritas ju inga nya stripar eftersom Charles M. Schulz kom överens med United Features att ingen skulle fortsätta rita Snobben efter hans död.

Har du läst/läser du Snobben? Vad tyckte du/tycker du om serien?

Det kommer att vara en auktion på Bukowskis  den 13 oktober med Joe-Cool figurer, skapade av kändisar (Joe Cool = en alias till Snobben där han använder solglasögon) . Pengarna går till Friends.

5 kommentarer:

Fia sa...

Har läst och älskat snobben under hela min uppväxt.. Nu var det dock ett lååångt långt tag sen jag ens tittade åt Snobben-hållet.. =)

Desirée sa...

Nej, Snobben var ingen favorit hos mig. Men jag älskade Tin-Tin och Milou!

Hanneles bok-paradis sa...

visst är snobben bra, jag har väl läst den 50 år...

klok som en bok sa...

grattis Snobben:-)! Jag läste inte snobben när jag var liten och gör inte nu heller. Har aldrig fastnat för den helt enkelt. Jag läste först Bamse, Kalle Anka och senare Blondie. Säkert någon mer som jag inte minns nu:-)

Tonårsboken - Elin sa...

Nejmen oj! Det visste jag inte! Snobben har varit min stora favorithund hela livet. Jag hade ett eget snobbengossedjur som följde mig över allt, och som jag till och med sydde kläder till. Det fanns snobben på alla mina saker och för några årsedan kunde jag nästan måla honom precis som orginalet. Detta måste jag fira.