onsdag 20 oktober 2010

Ekman’s Triptych a Study of Entertainment med Cullbergbaletten

Jag var igår inbjuden till ett underbart event på Dansens hus där vi fick blev välkomnade av Linda Skugge & Co med goda mackor, delicatorulle och vin samt en välfylld härlig goodiebag. Medan jag åt och drack så minglade jag bland annat med Pockethexan och hennes vän samt Karin Berg. Mycket trevligt!

Därefter fick vi sitta ner och höra och se koreografen Alexander Ekman bli intervjuad. Vi fick veta hans tankar om sin uppsättning men även veta om honom och hans dansplaner och andra tankar kring dans och underhållning. Det var intressant.

Sedan fick vi se genrepet av Ekman’s triptych a Study of Entertainment. Det var verkligen en sevärd och tankeväckande föreställning. Den började humoristiskt och storslaget, men i andra akten fastnade skrattet i halsen. Under pausen så var det installationer (som utfördes av dansarna) som man kunde titta på. Jag tyckte det var ett kul grepp och det gav intressanta samtalsämnen med de andra besökarna. Andra akten var lite jobbig att titta på. Jobbig i betydelsen att den berörde men på ett sorgset, lite obehagligt sätt. Föreställningen blandades med dans, bilder och tal.

Alexander Ekman är mycket talangfull. Tänk... bara 26 år!!! (Vad har jag gjort de senaste 10 åren??? ;) ) Alexander ville att vi skulle tänka på vad underhållning är. På Alexanders fråga vilken av de tre delarna som jag tyckte var mest underhållande: Så svarar jag: Akt 1. Vilken berörde mest?: Akt 2.

Om jag rekommenderar att ni ska gå? Definitivt! Så rusa iväg och köp biljetter! Ni vill inte missa detta! Den spelas bara den 20-27 oktober! Jag ska mana alla mina vänner att gå.

1 kommentar:

Desirée sa...

Nu har jag börjat läsa Den stygga flickan ... och är gärna med! Hur gör vi?