söndag 15 augusti 2010

Dagens fundering- Läsa dagstidning

Jag skäms över att säga det, men jag läser inte någon dagstidning regelbundet. Vi prenumerar inte på någon, för jag hinner inte läsa tidningen på morgonen innan jag åker till jobbet (jag har två barn - hallå- jag får vara glad över att få ordning på oss alla tre och komma i tid till jobbet! ;-) ). Jag hinner inte heller läsa den när jag kommer hem, för då ska maten lagas. Sedan är det städa undan, lek med barnen samt nattning av barnen. Dessa aktiviteter rymmer ingen tidningsläsning. Att läsa tidningen på kvällen, innan jag ska sova, fungerar inte heller så bra för mig. För då kan jag inte somna. Det virvlar omkring så mycket tankar då.

Allt detta innebär att jag inte läser dagstidning så ofta. Det händer att jag läser lite på nätet eller någon enstaka gång på jobbet (när jag ids gå till pausrummet som ligger i andra änden av skolan). Men i mitt huvud finns det där idealbilden av att äta frukost och läsa tidningen samtidigt. Så skulle jag vilja ha det. Den tanken känns så rofylld. Kanske det kan bli så när jag blir pensionär. Om dagstidningar finns då vill säga. Då kanske den finns på läsplatta. Hmmm... men det kan fungera det med. Jag kan se oss sitta med var sin läsplatta och kommentera nyheterna över mannens kaffe och mitt te. Kanske jag till och med har lärt mig dricka kaffe på gamla dar!

Hur är det med er? Läser ni dagstidning på morgonen? Till frukosten? Hemma? På jobbet? På datorn?

7 kommentarer:

boksnoken sa...

Vi prenumererar på vår lokaltidning och den läser jag varje morgon. Jag kliver upp tidigt (typ 05.10!) innan barnen vaknat och så dricker jag kaffe och läser tidningen innan jag väcker ungarna. Det är en stunds egentid som jag värdesätter mycket. Vi har haft perioder när vi inte haft någon dagstidning, men då har jag saknat den så mycket så vi har börjat prenumerera igen. De perioder när vi varit utan tidning har jag inte läst den på nätet heller. Dagstidningen ska man läsa som papperstidning, inte på nätet! :-)

BokMamma sa...

Vi prenumererar också på lokaltidningen och den försöker jag läsa vid frukosten. Jag är ju mammaledig så jag brukar hinna bläddra igenom den. Hur det kommer bli när jag börjar jobba igen det vet jag inte. Antagligen blir det inte mycket tid till tidningsläsning.

Jag önskar man bara kunde få tidningen på lördagar. Det är då som jag kan känna att jag verkligen vill ha en tidning att läsa.

Boktoka sa...

Jag läser Svenskan (egentligen helst DN men just nu är det svenskan) på morgonen till frukosten. Älskar frukost och älskar att läsa morgontidning till.

Olivia sa...

Jag läser inga dagstidningar, tycker att de är rätt värdelösa. Man lär ju ändå få reda på allt viktigt som har hänt, på ett eller annat sätt.

Boklusen sa...

Jag läser vår lokaltidning varje morgon till frukosten. Det är ett MÅSTE, jag blir på väldigt dåligt humör om inte tidningen kommer...

Rondine sa...

Precis som Boklusen så läser jag lokaltidningen varje morgon till frukosten.
Lokaltidning känns som ett måste.
Har den inte kommit innan jag ska åka till jobbet (händer ibland, men inte ofta), blir jag inte heller glad.
På jobbet har vi båda lokaltidningarna.
När jag bodde i Stockholm hade jag DN och har periodvis prenumererat på den här också, men det blir fruktansvärt dyrt med två tidningar och DN är inte den billigaste precis.
Går ju naturligtvis inte att jämföra ändå, eftersom innehållet är så olika.
Det retfulla med DN är, att när man bor här ute på landet så får man inte helgtidningarna förrän på måndag och ingen priskompensation för det heller... Helgtidningarna är ju de som är mest läsvärda och säga vad man vill, men tid att läsa dem har man ju just på helgen.
Inte lika kul på måndag.

Boktokig Eva Boström sa...

Spännande att läsa om andras tidningsläsvanor!