måndag 21 juni 2010

Om mina böcker

Jag älskar att läsa, nytt som gammalt. Även om jag har listat alla böcker som jag läst de senaste åren så finns det ingen lista över vilka böcker som jag äger. De senaste 4 årens lästa böcker i mina årsboklistor och även några av de böcker jag läst innan dess. Dessutom så finns ju sökfunktionen om man vill ta reda på om jag läst en viss bok eller inte.

Här finns lite foton på en del av de böcker jag har, som inte finns med på läslistorna. Vet inte alls om det hjälper min hemlige bokvän.







































































Jag läser allra helst på svenska. De engelska böckerna tenderar att hamna underst i högen hela tiden. Jag har inte ork eller tid just nu att läsa på engelska. Jag har dock inget emot andrahandsböcker!

Jag är en allätare när det gäller böcker, men jag tycker INTE om att läsa böcker som handlar om hur barn far illa, sk sannberättelser om unga tjejer och barn ex 14 år till salu. Jag är generellt inte heller så förtjust i seriealbum eller Manga! Just nu är jag sugen på att läsa lättlästa böcker, romantiska böcker eller roliga böcker. Jag prövar gärna någon deckarförfattare som jag inte läst, t ex Lee Child som jag hört mycket gott om. Men jag är säker på att du hittar på något bra!

4 kommentarer:

Hellre barfota än boklös sa...

Jag skulle också behöva lägga in alla mina böcker i något sorts system. Det går ju inte att hålla reda på exakt vilka böcker man har. Det är ju som sagt en hel del böcker som finns i ens ägo. Senast igår letade jag halvt ihjäl mig efter en bok.

Kim M Kimselius sa...

Om alla dessa böcker är sådana som ligger på tur att läsas, då har du mycket att se fram emot! Kram Kim

Maj Korner sa...

Om du är sugen på lättläst och romantiskt med visst spänningsinslag så kan jag rekommendera "Den trettonde historien" av Diane Setterfield.

Maj Korner sa...

Kommer inte på någon mer som är jätteträffande.

En inte fullt lika romantisk/lättläst men bra är
Den stängda boken av Jette A. Kaarsbøl. Men så mycket som du läser så kanske du läst den med. :-)

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna kanske är lite för lättviktig.

En som jag just beställt som verkar bra är Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger. Den ser jag fram emot att läsa!