onsdag 16 juni 2010

Dagens fundering: Ibland blir det annorlunda

Jag tog slumpvis en bok ur min bokhög och började läsa den... läste en timme... gick sedan och startade en tvätt... tog då tag i en annan bok på vägen upp från tvättstugan, som jag planerat att läsa, och började då läsa den... när jag sedan gick in för att hämta en sak så föll min blick på den tredje boken. Jag satte mig med den och läste den från start till slut. Den tredje boken var verkligen inte den bok som jag trodde att jag skulle läsa idag eftersom den till viss del är en bok som är bra att läsa för mitt yrke. Och idag då det är första dagarn på semestern, borde man väl inte läsa en sådan bok. Men läste den gjorde jag och jag tyckte den var bra. Tänk vad läsandet kan ta sig annorlunda vägar.

Läser du en bok just nu som du planerat att läsa eller är den en spontan-bok?

(Boken var Att samtala med barn: genom att lyssna med fyra öron av Ylva Ellenby & Barbro von Hilgers)

2 kommentarer:

Andasin sa...

Härligt! Själv fastnar jag gärna (läs ogärna) halvhjärtat i flera böcker samtidigt. Planer för läsande är en hel hög pockets och så "Udda Verklighet".

Liolej sa...

Just nu spontanläser jag, vilket känns lite konstigt. Jag hade en hel hög med böcker som jag planerade att börja läsa nu när sommaren är här! Men så var jag på biblioteket och hittade Flickvännen av Karolina Ramkvist så nu är det den som gäller. Läsandet tar svängar man inte räknat med : )