tisdag 16 mars 2010

Dagens fundering: Tur eller?

Jag har haft turen att läsa många bra böcker under februari och mars. Eller är det tur? Är det mer inblandat?

En del böcker har man ju blivit tipsad om. Det klart att om fler tycker om en bok, så är chansen större att man själv tycker om den än om många tycker den är dålig. Men det kan ju också variera. Ibland tycker man om en bok som någon annan inte tyckte om. Eller tvärtom: Man tycker inte om en bok som andra har hyllat.

Ibland väljer man en bok bara pga av att man gillade utsidan och det blev ett lyckokast, för man älskade boken! Andra gånger skummar man lite snabbt på baksidan och väljer boken för att man gillar det som står där.

En del gånger läser man en bok för att man läst något tidigare av författaren som man tyckt om. Men det behöver ju inte betyda att man kommer att tycka att just den boken är bra. Så kanske det är lite tur med i det hela... eller vad tror du?

2 kommentarer:

Ylva sa...

Jag tror på tur. Ibland kommer man in i ett stim med bara bra böcker.

Andasin sa...

Intressant det där! Själv tror jag på att turen är uppblandad med både skicklighet och lyhördhet. För visst kan det vara skickligt att bara på omslaget välja en bok som är bra?! Och lyhört att ta till sig tips och råd från andra.