fredag 19 mars 2010

Dagens fundering - Stress

Jag har haft en sådan där vansinnig stressvecka, då jag inte haft tid till en endaste rast på arbetstid och arbetat in i det sista och hämtat barnen på dagis en aning sent varje dag, med andan i halsen. Jag har inte heller haft så mycket möjlighet till läsning på kvällen de senaste dagarna. Läsning sänker min stressnivå, så jag borde ta i alla fall 5 minuter lunchrast och läsa en liten stund. Jag vet ju det, men varför gör jag det inte?

Jag undrar om det är fler som använder läsning för att sänka stressnivån. Jag vet att det är de som inte kan läsa när de är stressade, för att de inte får sammanhang i boken. Vilken typ är du?

Så kan jag inte låta bli choklad när det är som mest hektiskt! Inte så bra, men väldigt gott! ;)

2 kommentarer:

a-lo sa...

Jag funkar precis likadant som du. Går jag igenom en tung period är böcker definitivt en flykt undan det jobbiga, en ren nödvändighet skulle jag säga.

Choklad låter som en lindrig drog tycker jag ;-)

Boklusen sa...

Jag mår helt klart bättre om jag kan läsa mycket, men i perioder har jag läst lite eller nästan inget för att jag inte kunna koncentrera mig på det. Då har jag läst mycket tidningar i stället. Men kan man fortsätta att läsa även om man är stressad så är det en hjälp att må bättre tror jag. Det är även ett sätt att fly in i något annat liv en stund.

Jag äter också mycket choklad i perioder. Men jag tror att det finns ett ämne i choklad som är antideprissivt så jag tror att det är därför som man lockas till det...