fredag 26 februari 2010

Dagens fundering - Varför samlas vi på bokrean?

Vad är det som gör att vi samlas kring böckerna där på bokrean? Att vi trängs bland massor med andra människor och svettas i våra vinterjackor? Är det bara att det är billigare böcker? Eller är det för att det är en sorts bokfest, där festens överflöd inte är mat utan en mängd böcker? En känsla av glädje och hopp? Att man får känna sig rik bland alla dessa böcker? Få njuta av så många härliga böcker?

Vad tror du? Varför går du på bokrea (om du går på bokrean)? Vad tycker du om bokrean?

3 kommentarer:

klok som en bok sa...

Det är ju det ända roliga man har att se fram emot efter jul:-) Hade bokrean legat mitt i sommaren tror jag inte att det hade blivit alls samma fest.

Anonym sa...

Jag tycker att det är mysigt på bokrean! Trots all trängsel! Jag älskar att se alla dessa nya böcker ligga i högar på borden!

Sofia

Bokomaten.. sa...

haha, ofta är det inte så himla mycket billigare (utom en del uppenbara fynd som de brukar skylta med och barnböcker) och det är mycket böcker man annars inte skulle köpt på sig. men det är väl just det. Man går och browsar lite, smittas av feststämningen (alla pratar ju om rean även om man inte gillar den) och känner sig litterär.:-D