lördag 30 januari 2010

Dagens fundering - Vissa böcker tänker man på

Vissa böcker tänker jag på långt efter att jag läst dem. De stannar kvar hos mig och dyker då och då upp i mitt medvetande. Jag brukar bli glatt överraskad när detta händer. Det är som att få besök av en gammal vän. Visst kan det vara en bok som behandlar ett jobbigt tema som dyker upp också. Men det känns i alla fall bra. Det är synd att det inte är så många böcker som det händer detta med!

 Den bok som senast (dvs idag) var på besök hos mig var Drottningen vänder blad av Alan Bennett. Har ni inte läst den så tycker jag genast att ni ska göra det.

Har ni haft någon bok på besök den senaste tiden?

2 kommentarer:

All is pretty sa...

En bok som jag fortfarande tänker på då och då fast jag bara var runt 15 år första (och enda) gången jag läste den är Simon och Ekarna av Marianne Fredriksson. Den gjorde verkligen ett starkt intryck på mig då och jag har många gånger tänkt att jag ska läsa den igen i vuxen ålder för att se om jag gillar den lika mycket nu, men det har inte blivit av ännu.

Andra böcker som "kommer tillbaka" då och då är De i utkanten älskande av Johanna Nilsson, Skynda, kom och se av Lotta Lundberg samt Vad ser du nu och Dom av Cilla Naumann.

Mikaela Stigsdotter-Larsson sa...

Jag är ofta väldigt uppfylld av den bok jag just håller på med men visst dyker andra böcker upp också. Naturligtvis. Ofta är det när jag läser och kommentear andra bloggar det händer faktiskt. Senast var när jag svarade på BOkhoras fredagsfråga om favo-kärlekspar i romaner. Då kom jag att tänka på Skönheten och odjuret av Barbara Hambly Som jag läste någon gång under högstadietiden.

Men usch, så många böcker jag läst som liksom försvunnit ur minnet. Och om de helt plöttsligt kommer på besök i mitt huvud blir jag verkligen glad.
Ett problem jag ofta har är att jag minns böckers innehåll men inte dess titel eller författare.