måndag 30 november 2009

Frågor & svar 2 (Julklappspåse)

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser? Jag läser alla möjliga genrer: skönlitteratur, deckare, biografier, fantasy... ja det mesta

* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?) Terry Pratchett och hans serie Skivvärlden. Jag har inte några av de svenska titlarna som finns ute nu.

* Läser du på andra språk än svenska? Vilka? Nej. Eller Jo... bara Terry Pratchett... men nu läser jag även honom på svenska.

* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall? Nej, inte så ofta. Hinner inte.

* Samlar du på böcker av någon särskild författare? Ja, Skivvärlden-serien av Terry Prachett på svenska. Jag har Masker, Spännande Tider, Trollkarlens stav, Magins färg, I lagens namn, Svartkonster, Det fantastiska ljuset, På lerfötter, Svinvinternatt, Häxkonster, Herrskap och häxor, Eric, Häxor i faggorna.

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var? Årsboklistan i Kategorier visar de böcker som jag läst de senaste åren. Har många gånger tänkt göra en lista över de böcker jag äger, men det blir inte av.

* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!) Ja, vad är jag ute efter? Det varierar. Jag vill ha olika saker olika dagar. Allt från romantik till spänning och äventyr eller goda recept på kakor som jag gärna bakar eller roliga tips på födelsedagskort eller liknande.

* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken? Jag undviker böcker som handlar om barn som far illa. Klarar inte av dem. Jag gillar inte heller Katarina von Bredow.

* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken? Hm... vet inte... Jag kan tänka mig att läsa det mesta.

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få? Alla titlar på svenska av Terry Pratchett i serien Skivvärlden, som jag inte har. Men blir nog glad för alla böcker.

2 kommentarer:

Mina Zahirer sa...

Jag måste bara säga att du har en härlig blogg! Tänk att hinna läsa så mycket som du!

Anonym sa...

Hej! Tittar förbi och vinkar :) Nu kommer jag vara här och snoka runt ett par dagar

Finns det någon typ av böcker som du inte vill ha i pocket, som du hellre läser inbundna?

/ Bokvännen