tisdag 24 november 2009

Dagens fundering - Julböcker

Jag känner ett otroligt sug efter att läsa något juligt under december. Jag har några böcker i min bokhylla som kan kvala in, men måste nog beställa någon bok också. Jag längtar så efter mystiden i december. Planerar att börja läsa första julboken redan i helgen och bara MYSA! Jag undrar varför jag har detta sug. Det borde väl räcka att julpyssla själv. Kanske mattas suget av att läsa böcker när julpysslandet kommer igång. Vad vet jag. Just nu är det i alla fall stort! Jag kommer inte ihåg att jag var så här förr? Eller var jag det och bara har förträngt det?

Var tvungen att kolla mina listor och såg att förra året läste jag
De vackraste julsagorna av Elsa Olenius
När tomten föll ner från himlen av Cornelia Funke
Året innan dess läste jag
Julfritt av John Grisham (Bokcirkelbok)
Så vet jag att jag något år läste:
En röd liten fågel i juletid - Fannie Flagg
 
Så det verkar som om det inte bara är i år som jag har suget. ;)

Är det någon fler som känner igen sig? Eller är jag ensam om att vilja läsa julböcker? Har ni några förslag på bra julböcker som man kan läsa? Skönlitteratur som knyter an till temat? Receptböcker? Faktaböcker? Sångböcker? (Är det någon som vet någon på julsångbok som passar att sitta och sjunga med barn?)

Snart så är det jul igen, boktokig myser...


2 kommentarer:

rondine sa...

Nappade på betet...
Titta in hos mig, så får du se!

Snöfrid sa...

Tror faktiskt aldrig jag ens har tänkt tanken att läsa böcker efter årstid eller liknande. Så nej, jag läser inga speciella julböcker vad jag vet.
Men jag har ett tips till dig angående julsånger som passar för barn :) Mössens Julafton av Alf Pröysen & Kjell Midthun. (Pröysen ska vara danskt ö, men jag kunde inte skriva det)
Jag älskade den boken som barn och gör det fortfarande. Själva berättelsen är en sång ;) du kan ha hört den i Pippi Långstrump, hon sjunger den i samma avsnitt som hon får en trumpet (otecknade).