torsdag 19 november 2009

Dagens fundering - Böcker att läsa när man är sjuk?

När man är för sjuk för att gå till jobbet, men inte sjuk nog så man sover hela tiden så behöver man ju något att roa sig med. Jag läser gärna en bok när jag är sjuk. Det känns som en liten tröst i allt det jobbiga. När jag är sjuk måste det dock vara lättlästa böcker. Böcker som är lätta att ta till sig. Tankeförmågan är ju inte riktigt densamma när man är sjuk. Just nu är jag sjuk. Typiskt att bli sjuk direkt efter en semester!!! I alla fall har jag hittat en utmärkt bok att läsa, som är både lättläst och intressant. Faktum är att jag genast ska återvända till den nu.


Läser ni när ni är sjuka? Har ni några tips på böcker att läsa när man är sjuk?

5 kommentarer:

Tårtspecialisten sa...

Hmm :)
Jag hinner väl inte läsa så mycket böcker nuförtiden (har en 8 månaders hemma), men när jag var yngre och sjuk brukade jag alltid läsa Fantasyböcker. Eller kolla på Astrid Lindgrens böcker, fast i tv-form :)
Räknas det? Jättemysigt även fast man är vuxen.

Ps. Du har en mysig blogg.
Kolla gärna i min blogg om du har tid och lust :)
Jag har en tävling nu också där 3 stycken (!) har chans att vinna, man tävlar om 10 st kakformar! Klicka på bilden till höger i kolumnen om du vill vara med och tävla! :)

Puss och kram,
Malin Tårtspecialisten

Ylva sa...

Jag läser jämt, men håller med dig om att det ska vara lättläst när man är sjuk. Ungdomsböcker är ofta snabba och bra. Jag rekommenderar Åsa Anderberg Strollo, Johanna Lindbäck och von Bredow.

Lilla O sa...

Ungdomsböcker blir det mest! Håller med Ylva om Johanna Lindbäck och Katarina von Bredow. Möjligen någon omläsning så att hjärnan inte behöver arbeta alls. Hoppas att du mår bättre!

Maria sa...

Jag läste precis ut "Mina hemligheter" av Sophie Kinsella. Lättläst och rolig - precis sådan litteratur som man kan ta till sig när man är sjuk och måste ligga hemma.
Jag är inte sjuk utan går en intensiv kurs som behöver det mesta av min uppmärksamhet och då är lättsmälta böcker att föredra.
Så chicklitt eller biografi om en spännande personlighet är att föredra, tycker jag.

/Maria

Boktokig Eva Boström sa...

Tack för alla tips! Jag är frisk nu, men lämna gärna fler tips. Har en känsla av att det här inte är sista gången jag är sjuk. ;)