torsdag 21 maj 2009

Dagens fundering - Böcker överallt!!!

Min man tycker att jag har böcker överallt. Det kan nog stämma. Om man tar en promenad runt vårt hus kan man hitta böcker inne i sovrummet. Inne på toan. Inne i vardagsrummet. Inne i köket. I barnens båda rum finns deras böcker och även i lekrummet. Sedan har vi ju vårt bibliotek i källaren. Det finns även böcker i vår gillestuga/gästrum. Man kan till och med hitta böcker i vår hall. Där lägger jag nämligen de böcker som ska tillbaka till biblioteket eller som jag ska komma ihåg att ta med och ge bort till någon vän. Så... ja, jag/vi har böcker överallt. Man kan ju tro att jag är rädd att bli utan något att läsa!!! ;)

Så nu är den stora frågan. Är jag ensam om att strö böcker omkring mig? Var finns era böcker?

7 kommentarer:

Maria sa...

Oj... Jag hade inte ens funderat på detta förrän jag läste ditt inlägg nu och började att se mig omkring.
Jag strör böcker omkring mig överallt också. Förutom det självklara stället i bokhyllan, har jag böcker i samtliga rum och platser. Självklart ligger några på köksbordet som jag håller på att recensera, på vardagsrumsbordet och nattduksbordet.
Men ett hem utan böcker är som en kropp utan själ... ;)

Bai sa...

Det høyrest kjendt ut. Her ser eg bøker på hylla under stovebordet, på kjøkkenbenken, på skrivebordet, i hylla, på nattbordet, under nattbordet...

Fia sa...

Tyvärr har jag bara en tvåa så jag har inte så mycket plats att strö böcker, men de är nog i alla rummen.. =)

Ango sa...

Jag har inbundna böcker i bokhyllan i vardagsrummet, och pocketböcker i bokhyllan i sovrummet...där även barnens bokhylla står.
Min man tycker att jag har alldeles för många böcker och säger både nu och då att jag kanske skulle ta och rensa lite. Vad han glömmer VARJE gång är att alla böckerna jag har är olästa! Alla lästa böcker ger jag bort eller lottar ut i min blogg! Jag köper ju mycket böcker, så de måste ju få samsas någonstans. Han har ju alla sina miljarder Knasentidningar istället!

Pia sa...

Hej!
När barnen flyttar hemifrån, kan man helt plötsligt få plats över! Jag har nyligen kunnat inreda ett rum till ett efterlängtat bibliotek! Där finns de böcker jag har läst. De jag inte har läst finns i sovrummet. I vardagsrummet finns faktaböcker, lexikon mm. Sen kan det nog tänkas att det finns gamla böcker på andra ställen här i vårt hus :) Men jag rensar ibland och skänker till loppmarknader.
Ha en bra dag!

Boktokig Eva Boström sa...

Vad härligt att se att det är fler som är precis som jag! Sprider böcker omkring mig eller har massor med böcker!!! :)

Annika Estassy sa...

Samma här, böckerna lever med oss hela tiden och finns där vi finns!