lördag 14 mars 2009

Dagens fundering - Tilltalande bokpersoner?

När jag inte kunde sova inatt låg jag och funderade över vilka karaktärer som jag verkligen tyckt om i böcker. Bara för att man tyckt om en bok så behöver det ju inte betyda att man verkligen gillar någon karaktär i boken. Det var svårare än jag trodde att hitta personer som jag är förtjust i. Jag kom till sist fram till att det är en handfull karaktärer som jag av en eller annan anledning tagit till mitt hjärta. Det är bland annat: Lisbeth Salander i Millenium-triologin är en sådan karaktär. Hon är en sådan där tuff, intelligent, kantig tjej som jag inte kan låta bli att tycka om. Nalle Puh en annan. Han är ju en sån mysig liten björn som är så snäll. Anne på Grönkulla för att hon var så härligt fantiserande och drömmande.

Vilka karaktärer har du tagit till ditt hjärta?

1 kommentar:

Anonym sa...

Liksom du, tog jag Lisbeth Salander till mig ganska omgående. Hon var så annorlunda och unik, och egentligen omöjlig att identifiera sig med. Jag har skrivit ett par inlägg om henne, och eftersom det tyvärr inte blir någon fortsättning har jag i min fantasi gjort en framtid för denna härliga tjej.
Marian Keyes har en förmåga att skriva om karaktärer som man också tycker om, för hon är aldrig rädd för att skriva om fel och brister hos dem som hon porträtterar.