tisdag 31 mars 2009

Dagens fundering - Böcker på tåg

Efter en kommentar hos mig så började jag tänka på det här med när man ser att andra sitter och läser på tåg. Jag måste erkänna att jag blir nyfiken. Jag kan inte låta bli att lite diskret försöka se vilken bok se läser. Speciellt om jag inte har någon egen bok. Läser någon en tidning så kan jag inte heller låta bli att läsa lite över axeln. Eller rättare sagt, jag försöker låta bli, men det blir ändå så att jag läser lite. Blir ni nyfikna på vad andra läser när ni åker tåg och liknande? Har ni läst över axeln på någon?

Jag är hemskt feg av mig och vågar tyvärr inte initiera något samtal om böckerna jag ser mina medpassagerare läser. Dels vet jag ju inte om de tycker det är jobbigt att bli störda i sitt läsande och dels vet jag ju inte om de vill prata ens. Så jag sitter där tyst och betraktar och önskar att vore modig nog att börja prata med dem! Har ni vågat prata med era medassagerare om böckerna de läser?

4 kommentarer:

Pia sa...

Hej igen :)
Kan nog vara jag som "pratat" tåg ett par gånger här, tror jag! :)

Jag vet att jag satt och försökte läsa baksidestexten på en bok en ung tjej höll upp framför sitt ansikte och jag tänkte "bara hon inte helt plötsligt tar ner den" *s* för då hade jag väl storbligat henne rakt i ögonen!

Tänk om man sitter mitt emot varandra på tåg och börjar plocka upp sina böcker och det visar sig vara samma bok!!!! Då hade jag absolut börjat skratta och prata! Annars vill man väl inte direkt störa folk som läser.

Johan sa...

Heh, jo, det gör jag jämt på bussen/tåget.

Väldigt ofta är det läroböcker folk sitter med; inte så spännande att starta ett samtal om :)

Är det inte det så är risken stor att det är antingen Jens Lapidus eller Stieg Larsson. ;)

linda sa...

Jo, det har jag gjort.. även om det inte händer speciellt ofta.

Läste för övrigt ut män som hatar kvinnor igår :P Har börjat på flickan som lekte med elden nu. Den har jag dock läst en gång förut, men jag minns tyvärr inget av det.

Roligt med barnkalas, det har inte jag på väldigt länge. Åh jag saknar min lilla syster!

Annika Estassy sa...

Jag brukar vara så försjunken i min egen bok att jag knappt lägger märke till övriga resenärer! :)