söndag 20 november 2011

Sankta Psyko av Johan Theorin

Jag gillade verkligen Sankta Psyko. Den där lilla rösten som sa innan jag började läsa: Tänk om du inte gillar denna eftersom den ska vara annorlunda än de andra böckerna, tystnade väldigt snabbt. Johan Theorin är en av mina favoritförfattare och med denna bok säkrar han denna plats än mer!

Sankta Psyko handlar om den 29-årige Jan Hauger som tar ett vikariat på en förskola som ligger invid ett sjukhus för psykiskt störda våldsbrottslingar. Han tar det jobbet för han tror att en gammal vän till honom finns där. Jan Hauger bär på en hemlighet om vad som hände på en förskola där han arbetade tidigare. Det är en ganska mörk historia, men det är ingen skräckhistoria. Det är inte någon bok i Ölandsserien så förvänta er inget i den stilen. Mer vill jag inte säga. Jag vill att du ska få upptäcka boken själv.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Sankta Psyko
Författare: Johan Theorin
Antal sidor: 395
Förlag: W&W 
ISBN:  9789146221227

4 kommentarer:

Gittan sa...

Jag gillade de föregående böckerna och den här ska jag också läsa men har så mycket just nu så den får en plats på läslistan så länge :-)

Ulrika sa...

Detta är, tycker jag, den näst bästa boken av Theorin hittills. Bara Skumtimmen har varit bättre.

Anonym sa...

Jag har precis lyssnat klart på den, men blev faktskt lite besviken. Det kan bero på att jag hade skyhöga förväntingar eftersom jag gillar Ölandsserien skarpt. Hoppas att Johan Theorin kommer spotta ut sig många böcker till. Han är en av mina favoriter inom genren.

Boktokig Eva Boström sa...

Gittan: Johan Theorin får alltid gå före i min lista!



Ulrika: Ja, skumtimmen var otroligt bra!

bokdjungeln: Så där blir det ibland. Inte bra med skyhöga förväntningar. Det var bra att jag var förberedd på att denna inte skulle vara som de andra!