tisdag 13 september 2011

Glada hälsningar från Missångerträsk av Martina Haag

Det här är en sådan där förutsägbar bok som faktiskt fungerar. Den är rolig och lättläst. En bra bok att ta upp efter att man haft en skitdag!

Boken handlar om Nadja, som bestämt sig för att adoptera. Hon har nu kommit så långt att hon bara väntar på brevet från myndigheterna om vem hon ska få adoptera. I stället får hon ett brev där det står att Kina inte längre låter ensamstående föräldrar adoptera. Vad ska hon göra? Jo, hon ljuger om att hon egentligen är gift. Hon gifte sig i Las Vegas, men tydligen har det blivit något fel så de ska gifta om sig. Vilken tur att det precis är inom den 1-månadsgräns som tydligen finns. Men Nadja har ingen kille. Men hon har däremot en syster, Lotta, som desperat behöver komma bort med sin man, från barn och rullstolsburna svärfar Sigvard. Så desperat att hon lovar att fixa en man till Nadja om hon bara passar den gamle Sigvard, som bor hemma hos dem i Missångerträsk, medan hon åker till Paris med sin man. Barnen får mormor ta hand om. Men allt blir inte riktigt som det var tänkt för Nadja, när Sigvard tar hand om Lottas brev.

Betyg: +3 av 5
-~-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-~
Titel: Glada hälsningar från Missångerträsk
Författare: Martina Haag
Antal sidor: 286
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-642-0323-6

7 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

låter som härlig avkoppling

Boktokig Eva Boström sa...

Hannele: Absolut!

Miriam - Schitzo-Cookie's Book Blog sa...

Lite sugen på den, känns som lite "slappläsning" =)

franziengland sa...

Martina lyckas verkligen få till det så att man alltid får glada skratt. Jag minns när jag läste hennes första kåseribok och skrattade så att jag skakade i sängen och Rikard förskräckt vaknade och undrade vad som hänt. Fantastiskt!

Boktokig Eva Boström sa...

Miram: Perfekt som slappläsning! :)

franziengland: Hennes kåseriböcker är absolut bäst av det hon skrivit!

franziengland sa...

Kanske ska jag nöja mig med dem då :) .

Boktokig Eva Boström sa...

Fast den här är ju rolig också och skön avslappning! ;)