fredag 19 augusti 2011

Tävling om boken Svedd och boken Maskrosungen

Nu är det fredag och vad passar bättre än en tävling för att avsluta veckan. Ni har chansen att vinna Svedd och Maskrosungen. Två jättebra böcker av Sandra Gustavsson. För att ha chansen att vinna då vill jag att du skriver och berättar om vad du brukar göra på fredagar. Har du något speciellt som du brukar göra på fredagar eller finns det något som du skulle vilja göra på fredagar ellerär det något du brukar se på TV på fredagar? Ni kanske äter extra gott på fredagar eller tar fram godisskålen på fredagar. Vad vet jag? Berätta, berätta, berätta! :)

Jag är föräldraledig på fredagar i år och planerar att ha fredagsbak med mina två barn. Något vi hade förrut, när jag var helt föräldraledig med treåringen. Äldsta tjejen har ofta efterfrågat det, men det har inte varit praktiskt genomförbart förrän nu. Så idag blir det till att baka! På förra jobbet hade vi fredagsfika på lunchrasten och det var också en trevlig fredagsrutin.

Ni har till på onsdag (24 augusti) vid midnatt på er att vara med och tävla!

9 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Klart jag vill tävla!

Det är lite speciellt med fredagar, även nu när jag är föräldraledig. Jag vet att maken kommer hem och att vi har en helg tillsammans hela familjen, så det känns lite förväntansfullt. Jag tycker det är viktigt att få god mat på fredagen. Jag blir grymt besviken om maken bara lagar fiskpinnar eller någon liknade "vardagsmat" (men han har nog lärt sig nu ...). När jag var liten var fredagsmysmat alltid korv och pommes frites. Nuförtiden är det nog allra fredagslyxigast att slippa laga mat och istället beställa någon smarrig hämtmat.

Ylva sa...

Självklart vill jag vara med och tävla........
Vad jag gör på fredagar är så väldigt olika eftersom min man jobbar skift. Är han ledig på fredagskvällen äter vi ofta en god köttbit eller något annat smarrigt och dricker något gott till. Jobbar mannen däremot har vi ju ätit tidigare och jag sitter ensam. Då blir det oftast en macka och sedan en god choklad eller lite glass kanske........Mina fredagar på dagen är väldigt beroende av min dagsform, hur jag mår helt enkelt. Det kan bli allt från att städa/tvätta till att åka till stan och shoppa eller så kan det bli en dag i sängen...... Ja så här ungefär ser det ut hemma hos mig :)

Boktagen sa...

Jag vill också vara med!

Det är lite annorlunda hemma hos oss. Min man är borta på jobb en vecka och hemma en vecka. Den veckan han är borta brukar jag ha "ta hand om mig själv tid". D.v.s att jag tar ett fotbad, lägger ansiktsmask eller gör en hårinpackning. Ibland köper jag hem världens största godispåse och tittar på 5 avsnitt av Top Model på raken =)

När min man är hemma brukar vi laga lite extra god mat, kanske bjuda in några vänner och så spelar vi spel. Nu på sommaren har vi suttit ute i trädgården halva natten och bara pratat av oss.

franziengland sa...

Såklart jag vill vara med och tävla!
Bakfredag låter som en jättebra fredagsplan! Ett mysigt sätt att avsluta arbetsveckan på.
Vi har ingen fast tradition hos oss, men god mat och längre tid vid matbordet för att hinna prata brukar det bli. Vår internationella skola är rätt krävande, så det är skoljobb nästan alla dagar i veckan, därför är nog den fastaste fredagsmyspunkten hos oss: inga läxor. Jag brukar försöka se till att alla kopplar av och gör något de tycker är skönt. Sedan tar vi tag i läxor och projekt igen lördag morgon, men om möjligt håller vi fredagen fri.

Millas Hälsoblogg sa...

Fredagar
Luften brukar helt gå ur mig,.Oftast lagar vi något enkelt. Tänder ljus och myser

Andra intryck sa...

Fredagar är vi ofta hemma, först äter vi god mat tillsammans, sedan sätter sig sambon framför tv:n och jag pysslar; läser böcker, skriver, ser på film, rensar... Det som faller mig in helt enkelt =)

Linda sa...

På sommaren kommer alla mina rutiner på kant. Eftersom jag pluggar nu så blir det lätt att jag sätter jag mig med en bok när jag är ledig på fredagkväll. Annars ser jag gärna nåt lättsamt på TV. Saknar åren då Dallas var veckans stora höjdpunkt!
Vill vina Sandras böcker så jag kan sätta tänderna i de när min Samhällsbok känns för tråkig!

Johanna A sa...

Fredagar blir det alltid paj till middag hos oss. Sedan blir det en bok, korsord, pussel eller spel. När det är varm sitter vi på altanen med varsin bok och dricker te.

CR sa...

fredag är den absolut bästa veckodagen! Inte bara att den öppnar upp för helgen, utan den är även "unna-oss-dagen" för mig och min sambo. Jag är vegetarian (och det är inte min sambo) så på fredagarna brukar vi laga två rätter, en veggo och en med något fint kött. I vanliga fall brukar jag bara göra en veggo-rätt till oss båda.En god dessert är också ett måste, och jag tycker det är jätteroligt att leta upp recept flera dagar innan och alltid prova något nytt. MEN det handlar ju inte bara om maten (även om det är väldigt VÄLDIGT trevligt med god mat) utan fredagar är den dag då vi får chans att sitta ner tillsammans och verkligen umgås. Det är något som jag verkligen lägger mycket värde i.