lördag 20 augusti 2011

Guldknappen 30 år!!!

Ida Sjöstedts vackra vita klänning
Igår var jag med när Guldknappen firade 30 år! Ni som undrar vad Gulkknappen är för något, kan jag berätta att det är ett pris som har delats ut av Damernas värld sedan 1982. Priset kom till för att uppmuntra svenska modeskapare och främja svensk design och ges alltså till en svensk modeskapare. T ex har Gunilla Pontén, Filippa K och H&M:s designteam och chefsdesignern Margareta van den Bosch vunnit.

I år var det modehuset Dagmar som vann priset. Tre systrar står bakom det! Tänk vad härligt att som systrar dela samma intresse och vara duktiga på samma sak. Guldknappen Accessoar vann Triwa för deras färgglada klockor. Guldknappen läsarnas pris gick till Ida Sjöstedt.


Sofia i Gunilla Ponténs skapelse


Fin outfit från Dagmar
Det var en väldigt trevlig kväll med god mat och gott vin. Pär Lernström och Sofia Wistam var konferencierer på den låååånga scenen tillsammans med Damernas världs chefredaktör och modechef, Martina Bonnier.

Man fick se tre plagg från de nominerade. Sedan blev det en fullfjädrad modevisning med Dagmar. Det var många plagg där som jag hade haft i min garderob!!! Tyvärr hade jag inte en sådan tur att jag vann en outfit (för det kunde man ha gjort!). Jag vann överhuvudtaget inget alls, vilket jag inte heller hade förväntat mig eftersom jag inte brukar ha en sådan tur! Däremot gick jag hem med en proppfull goodiebag, som jag verkligen myste med!!!





*Uppdatering* Här kommer på begäran ett foto på innehåll i Goodiebagen:

4 kommentarer:

Boklusen sa...

Vad trevligt! Vad fanns i goodiebagen?

Boktokig Eva Boström sa...

Boklusen: La upp ett foto så du kan se!

franziengland sa...

Kul att Dagmar vann! De delar inte bara samma intresse, de kompletterar också varandra på ett sätt som är lämpligt om man ska driva ett företag och behöver olika kompetenser. Väldigt unikt!

Hanneles bokparadis sa...

en fin bok också om svenska drottningar :)