onsdag 27 juli 2011

Tävling 5

Brustna hjärtans café av Lolly Winston  är en av 2010 års lästa böcker. En mysbok. Där är det bakningen som gör att jag gillar boken. Jag blev så sugen på att baka när jag läste boken. Under hela min uppväxt har vi pratat om go'fika när vi ska fika kaffebröd. Min mamma brukade baka kring sju sorter både till jul och påsk. Då mös vi och så sa att nu är det dags för go'fika! En av mina favoriter när det var go'fika var mammas Florentiner! De kan man döda för!

Så för att få chansen att få boken vill jag att man svarar på denna fråga:
Vad är go'fika för dig?

*Tävlingen slutar måndagen den 1 augusti 23.59.*

9 kommentarer:

Vargnatt sa...

Det absolut bästa go'fikat som finns för mig är mormors nybakade kanelbullar och ett glas mjölk till det! Det var favoriten när jag var yngre och det är favoriten fortfarande :)

Anna sa...

Starkt kaffe och morotskaka med tjock glasyr. Det är go'fika för mig!

caroline! sa...

Min bästa go´fika är något jag inte käkar ofta som vuxen, men alltid ville ha som liten. Skånska pepparkakor med ett glas mjölk. Man kunde käka dessa pepparkakor som de var, eller med smör och ost. :)

violen sa...

Prinsesstårta! Men det händer aldrig numera så då får det bli mina specialkakor:
valnötter, mandlar och några torkade plommon körs i matberedaren. 86% choklad micras. Allt blandas och läggs ut på plåt, in i frysen och sen finns en god nyttig smakbit när det behövs. Det är bara att bryta en bit.
Till jul kan man smaksätta med kanel om man vill!
Eller ta smaksatt choklad, orange då att rekommendera!

evamar sa...

Jag är nog lite fikatokig men det som ändå är det bästa gofikat är kladdkaka med jordgubbar och grädde.

Boktokig Eva Boström sa...

Vad härligt att läsa om allas gofika!!!

Violen: Tack för receptet. det uppskattas!!!

Syster Värst sa...

Bästa gofikat är nog mina föräldrars nybakade bullar eller hallongrottor jag själv bakar. Fast det finns egentligen hur mycket gofika som helst... :-)

Jennie sa...

Min morfar bakade mycket och ofta. Där fanns kakor av alla de sorter. Rena paradiset för gofika.

Ingrid sa...

Oj, här var det massor av tävlingar! Vad kul! Synd att jag bara har 20 min på mig att komma på svar till alla kluriga frågor du utmanar oss på... ;)
Gofika var dock inte svårt för någon som är så mattokig som jag :) . Jag är egentligen inte något riktigt kakmonster, men om cheesecake räknas, så är det min absoluta favorit. Speciellt den klassiska varianten som var den första som kom till Sverige. Den man fryser utan bär eller citron, utan bara fluffig med philadelphiaost och digestivekex. SÅ gott!
Detta låter som en bra bok. STORT grattis till jubileum, bra jobbat!! Kram.