torsdag 29 juli 2010

Öppna ditt hjärta av Coleen Murtagh Paratore

Det som jag tyckte om mest i boken var de citat från olika böcker som varje kapitel börjar med. Det är citat från allt från Anne på Grönkulla till Stormen av William Shakespear. De flesta av citaten kommer från berömda barnböcker.

Boken handlar om 12-åriga Willa. Hennes mamma, Stella, är bröllopsfixare. Hon tillåter inte hennes dotter i närheten av något bröllop och tycker att romantik är trams. Stella  förlorade tragiskt sin man, Willas pappa, efter deras fantastiska bröllop. Stella kan inte komma över det, men Willa vill så gärna få en ny pappa. De har flyttat runt en del och nu flyttat hem till Stellas hemstad. Det är romantiskt och pittoreskt så det förslår. Där finns mormor som driver en godisbutik med egen tillverkning. Willa provsmakar alla nya sorter och så får hon chokladdoppade körsbär att äta. Mormors pojkvän mr Tweed driver en bokhandel och han ger nya böcker till Willa, som hon tycker att hon ska läsa och som han tror att hon ska tycka om. Willa vill stanna i Bramble och hon vill att hennes mamma ska hitta en ny man.

Det är första delen i en serie som heter Bröllopsfixarens dotter. Boken passar nog åldern 10-13 år.

-~-~-~--~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Öppna ditt hjärta
Författare: Coleen Murtagh Paratore
Antal sidor: 252
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 978-91-638-6628-9

1 kommentar:

franziengland sa...

Så roligt att du har skrivit om denna bok. Den fick vår mellandotter i förra veckan av några vänner som var här och hälsade på. Ska bli kul att se vad hon tycker om den. Hon är 11 år.