onsdag 28 juli 2010

Allie Finkles regler för tjejer - Flytten av Meg Cabot

Cabot, M - Allie Finkles regler för tjejer - Flytten - 73710572
En rolig sak med denna barnbok är att omslaget till boken kan vikas ut till en affisch med Allies regler och det finns även plats att skriva dit egna regler. Det är författaren till En prinsessas dagbok som gjort en barnbok till tjejer i 9-11 års åldern. Det är del 1 i en serie.

Boken handlar om Allie Finkle, vars föräldrar berättar att hon ska flytta. Hon blir inte alls glad eftersom hon tycker det nya huset ser ut som ett spökhus och hon måste ju lämna sin bästis (som i och för sig är inte är så kul att leka med men ändå) Och värre blir det när grannkillen berättar att det finns något läskigt på vinden. Allie tror att det är en zombiehand som funnits med i en film hon sett med sin morbror. Men den nya klassen verkar trevlig och så bor det en tjej som granne med henne som är jättetrevlig. Fast det spelar ju ingen roll när man tror att man ska flytta in i ett spökhus.

Varje kapitel börjar med en av Allies regler. Hon skriver nämligen ner regler som hon tycker är viktiga att komma ihåg, eftersom de gör livet lättare. En regel är: Om någon skriker av iver är det artigast att skrika tillbaka.

-~-~-~--~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Allie Finkles regler för tjejer - Flytten
Författare: Meg Cabot
Antal sidor: 215
Förlag: rabén&sjögren
ISBN: 978-91-7371-057-2

1 kommentar:

Anonym sa...

En jätte bra och rolig Bok.