onsdag 12 maj 2010

Svartvintern av Marianne Cederwall

En underhållande och spännande bok med sköna personporträtt. Det är en riktig mysbok! Jag tycker också Cederwall gör ett bra jobb med att porträttera livet i en by i övre Norrland. Och uttrycket Kuivaradion (skvaller) är ju så träffande. Alla vet ju allt om alla, så är det ju!

Boken handlar som sagt om en liten by i norra Sverige. Dit kommer operasångaren Ralph eftersom han ärvt ett hotell där. Ralph och hans pojkvän har tänkt göra om hotellet till ett Spa-hotell. Men det är inte alldeles enkelt att komma in som ny och annorlunda i en liten by. Boken handlar även om Mirjam och Hervor. Mirjam har tagit tillflykt i Hervors hus i hennes hemby. Hervor kommer dit för att hjälpa Mirjam.

Betyg: 4 av 5
-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Svartvintern
Författare: Marianne Cederwall
Antal sidor: 309
Förlag: Natur & Kultur
ISBN: 978-91-27-11941-3

4 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Hej!

Jag älskade hennes första bok! Det var en pärla som jag sträckläste förra året och eftersom vi hade varit på Gotland under sommaren så gav det hela bokupplevelsen en extra dimension. Hennes nya har jag ännu inte hunnit läsa men jag hoppas att det blir snart. :)

Kram Lotta

Boklusen sa...

Jag har inte läst något av henne, så det får jag sätta upp på att läsa listan!

Anonym sa...

Är det fortsättningen på Svinhugg? Jag gillade inte den något vidare, så det är frågan om den här får en chans...

Anonym sa...

Har just läst färdigt Svartvintern och ska sedan ta itu med Spinnsidan. Läs hennes tre böcker skulle jag vilja säga och är man dessutom från Norrbotten blir läsningen en dubbel njutning eftersom marianne så fint fångat karaktärerna.

Hålsningar
Birgitta