söndag 28 mars 2010

Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen


Det var en spännnade bok, men återigen... jag har så svårt att läsa böcker där barn far illa. I den här boken är en treårig flicka ensam hemma i lägenheten, när hon vaknar. Hon kan inte öppna ytterdörren, utan är där i lägenheten och försöker klara sig själv. Jag tappar lite intresse för den övriga händelseutvecklingen med polisen Petra, kriminalkommisarie Conny Sjöberg, mord på en 16-årig flicka samt en mördad mamma med ett spädbarn, eftersom den treåriga flickan upptar mina tankar. Det slutar med att jag skumläser snabbt den övriga texten för att snabbare komma till de avsnitt som handlar om flickan. Det betyder inte att jag tycker att boken var dålig (för Carin Gerhardsen skriver bra), men den blev ingen succé hos mig. 

Betyg: 3 av 5

-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: Mamma, pappa, barn
Författare: Carin Gerhardsen
Antal sidor: 344
Förlag: Ordfront
ISBN: 978-91-7037-346-6

5 kommentarer:

klok som en bok sa...

Har för mig att jag gav den en fyra just för att det var så spännande och man ville verkligen veta vad som skulle hända med flickan. Dock brydde jag mig inte heller om den övriga historien.

Ango sa...

Jag älskar Hammarbyserien. Håller just på att läser tredje delen, Vyssan lull, som precis kommit ut. Jag har bara kommit ett 30-tal sidor in i boken, men den är grymt spännande redan. Tyvärr går det inte så snabbt att läsa när man har en bebis som gärna vill ha en hel del uppmärksamhet ;).

svartanova sa...

Jag ska också börja i den serien så fort det bara går... ;)

Rondine sa...

Kan helt plötsligt inte se några bilder på din eller några andra blogspotbloggar som jag brukar besöka. Har du samma problem eller ligger felet i min dator?

klok som en bok sa...

Har också haft problem med bilder tidigare kväll. Kunde varken lägga upp eller se men det verkar funka igen nu...