torsdag 25 mars 2010

I mördarens nät av Val McDermid

I bokens början hittas en tonårig flicka mördad och stympad. Psykologen Tony Hill kopplas in som profilerare. Sedan hittas fler barn mördade och stympade. Kriminalinspektören Carol Jordan arbetar med Tony Hill. Snart börjar de fundera om tonårigarna blivit mördade av någon som tagit kontakt med dem på nätet?

Som förälder är det läskigt att läsa om mördade barn, men det är en spännande bok med högt tempo. Det är fascinerande att få vara inne i huvudet på Tony Hill. Jag inser att jag missat en bra serie efter att ha läst denna bok. Nåja, det går säkert att läsa de första 5 böckerna efteråt också.

Betyg: +4 av 5

-~-~-~-~-~-~~-~-~-~-~-~-~-~-
Titel: I mördarens nät
Redaktör: Val McDermid
Antal sidor: 430
Förlag: Alfabeta
ISBN: 978-91-501-1237-5

2 kommentarer:

Ango sa...

Jag håller på att läsa en annan bok av Val McDermid (har aldrig läst något av honom förut); Sjöjunfrun sjöng sin sång heter den. Jag läser den som "kursbok" till en kurs i modern kriminallitteratur som jag just börjat läsa (det känns inte så jobbigt att plugga när man läser skönlitteratur ;)). Boken kändes ganska seg i början, men nu (halvvägs) så har den tagit fart.
Den här boken låter också spännande så den kanske man skulle ta och läsa så småningom.

Vicky sa...

Det är en deckarförfattare som jag faktiskt glömt bort... Läste några böcker som jag gillade för flera år sedan, men sen blev det inte mer. Kanske är dags att ta tag i igen :)